1000 recepten met venkel
2 venkelknollen 2 rode pepers 2 sinaasappels 1 bosje bladpeterselie 4 kabeljauwfilets (à 100 g) 100 ml witte wijn 300 g linguine 2 teentjes knoflook 200 g doperwten 150 ml kookroom 150 ml wat... bekijk recept »
1/2 limoen 15 cl droge witte wijn een handvol venkelzaadjes fleur de sel 1 grote venkel (min. 250 g) 500 g kabeljauwfilets koolzaadolie 7 cl pastis peper van de molen 1 sjalot 100 g zeekraal1. Pel de sjalot en snij hem fijn. 2. Doe de sjalot, de past... bekijk recept »
2 handenvol amandelen wat honing 35 g rucola 35 g erwtenscheuten blaadjes van een klein bosje munt 2 venkelknollen, buitenste bladeren verwijderd, rest geschaafd 4 bloedsinaasappels, geschild en horizontaal in dunne schijfjes pitten van ½ gra... bekijk recept »
1/2 blokje ontvette gevogeltebouillon 1 bol venkel fleur de sel 250 g gepelde grijze garnalen 1 teentje look 20 cl magere melk peper van de molen 1 sjalot1. Maak de bol venkel schoon door de te harde kern te verwijderen. Doe hem in een kookpan, samen... bekijk recept »
1 kilo krielaardappeltjes in de schil zout 1 venkel 3 bosuitjes 75 g waterkers (of veldsla) 200 g gerookte heilbotfilet ½ zakje verse dille (a 15 g) 2 bakjes honing-mosterddressing (a 100 ml) 1 bekertje zure room&n... bekijk recept »
400 g zalm 100 g zure room 1 venkel 0,5 citroen (sap en zeste) 4 lente-uitjes 0,5 bosje radijzen 150 g waterkers 120 g sesamstokjes 2 eetlepels olijfolie zout peper1. Snij de zalm in fijne reepjes. Kruid met peper en zout, voeg de zeste toe en bespre... bekijk recept »
2 grote venkelknollen 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 3 eetlepels verse tijm (blaadjes) 100 g overjarige kaas (Hollands (stukje))1. Venkelknollen van boven naar beneden in 4 plakken snijden. Plakken venkel in ruim ko... bekijk recept »
250 gr pasta 1 courgette 1 paprika 125 gr spekblokjes of reepjes 1 kleine venkel 75 gr geitenkaas verse blaadjes basilicum 1 a 2 eetl pijnboompitten peper en zout Verwarm de oven of grill op 200 graden en rooster de paprika... bekijk recept »
750 ml water 2 visbouillonblokjes 1 rode ui 500 g waspenen 1 venkel olijfolie om in te bakken 0.05 g saffraan 300 g risottorijst 100 ml witte wijn 0.5 bosje bladpeterselie 150 g Parmezaanse kaas 2... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie 1 venkel (in reepjes) 1 teentje knoflook (geperst) 1 dl rode wijn 100 g basmatirijst 1 theelepel kruidenbouillonpoeder 100 g casselerrib met pesto (vleeswaren)1. In pan olie verhitten, venkel al omschep... bekijk recept »