Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Kabeljauw in een envelopje met citroenlinguine

2  venkelknollen 2  rode pepers 2  sinaasappels 1 bosje bladpeterselie 4  kabeljauwfilets (à 100 g) 100 ml witte wijn 300 g linguine 2 teentjes knoflook 200 g doperwten 150 ml kookroom 150 ml wat... bekijk recept »

Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal

1/2 limoen 15 cl droge witte wijn een handvol venkelzaadjes fleur de sel 1 grote venkel (min. 250 g) 500 g kabeljauwfilets koolzaadolie 7 cl pastis peper van de molen 1 sjalot 100 g zeekraal1. Pel de sjalot en snij hem fijn. 2. Doe de sjalot, de past... bekijk recept »

Frisse salade van bloedsinaasappel

2 handenvol amandelen wat honing 35 g rucola 35 g erwtenscheuten blaadjes van een klein bosje munt 2 venkelknollen, buitenste bladeren verwijderd, rest geschaafd 4 bloedsinaasappels, geschild en horizontaal in dunne schijfjes pitten van ½ gra... bekijk recept »

Velouté van grijze garnalen met venkel

1/2 blokje ontvette gevogeltebouillon 1 bol venkel fleur de sel 250 g gepelde grijze garnalen 1 teentje look 20 cl magere melk peper van de molen 1 sjalot1. Maak de bol venkel schoon door de te harde kern te verwijderen. Doe hem in een kookpan, samen... bekijk recept »

Krieltjessalade met heilbot

1 kilo krielaardappeltjes in de schil zout 1 venkel 3 bosuitjes 75 g waterkers (of veldsla) 200 g gerookte heilbotfilet ½ zakje verse dille (a 15 g) 2 bakjes honing-mosterddressing (a 100 ml) 1 bekertje zure room&n... bekijk recept »

Gemarineerde zalm met salade van venkel, radijs en zure room

400 g zalm 100 g zure room 1 venkel 0,5 citroen (sap en zeste) 4 lente-uitjes 0,5 bosje radijzen 150 g waterkers 120 g sesamstokjes 2 eetlepels olijfolie zout peper1. Snij de zalm in fijne reepjes. Kruid met peper en zout, voeg de zeste toe en bespre... bekijk recept »

Gegrilde venkel met overjarige Hollandse kaas

2 grote venkelknollen 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 3 eetlepels verse tijm (blaadjes) 100 g overjarige kaas (Hollands (stukje))1. Venkelknollen van boven naar beneden in 4 plakken snijden. Plakken venkel in ruim ko... bekijk recept »

Pastasalade met gegrilde groente

250 gr pasta 1 courgette 1 paprika 125 gr spekblokjes of reepjes 1 kleine venkel 75 gr geitenkaas verse blaadjes basilicum 1 a 2 eetl pijnboompitten peper en zout Verwarm de oven of grill op 200 graden en rooster de paprika... bekijk recept »

Garnalenrisotto

750 ml water 2  visbouillonblokjes 1  rode ui 500 g waspenen 1  venkel olijfolie om in te bakken 0.05 g saffraan 300 g risottorijst 100 ml witte wijn 0.5 bosje bladpeterselie 150 g Parmezaanse kaas 2... bekijk recept »

Casselerrib met venkel en basmatirijst

1 eetlepel olijfolie 1 venkel (in reepjes) 1 teentje knoflook (geperst) 1 dl rode wijn 100 g basmatirijst 1 theelepel kruidenbouillonpoeder 100 g casselerrib met pesto (vleeswaren)1. In pan olie verhitten, venkel al omschep... bekijk recept »

Pagina 23 van 100