Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Groenetheegranita met venkel

1 zakje groene thee 4 el honing 4 el gembersiroop (fles 250 ml) 1/2 venkel 2 el olie1. Zet een 1/2 liter groene thee en meng met de honing en de gembersiroop. Schenk in een plastic bak en zet 2 uur in de vriezer. Roer elk kwartier los me... bekijk recept »

Roodbaarsfilet met gegrilde paprika en venkel

400 g aardappelen 1 doosje ansjovisfilets in olie 4 tomaten 1 eetlepel oregano 1 schaaltje gegrilde paprika's in olie (Sud and Sol) enkele blaadjes basilicum 10 cl bouillon 10 cl droge witte wijn 650 g roodbaarsfilets 1 dikke venkelknol peper, zout1.... bekijk recept »

Penne met rundvlees en venkel

3 vleestomaten 2 venkelknollen 300 g penne rigate (zak a 500 g) 4 eetlepels vloeibare margarine 1 schaal runderreepjes (ca. 400 g) 2 theelepels aardappelzetmeel 100 g gorgonzola (blauwaderkaas)1. Water koken. Vleestomaten k... bekijk recept »

Aardappelpuree met venkel

1 kilo kruimige aardappels (geschild) venkelknollen (gehalveerd) 1 sinaasappel (schoongeboend) 200 ml witte wijn 1 theelepel gedroogde dragon 100 ml melk 100 ml olijfolie 2 eetlepels groene pesto 50 gr koude boter ... bekijk recept »

Roodbaars met venkel

12 schijfjes citroenen de zachte kern van 4 venkelknollen, fijngesneden dilletakjes 5 eetlepels fruitige olijfolie 2 eetlepels groene anijszaadjes 3 roodbaarzen volledig schoongemaakt en ontschubd schil van 1 onbehandelde citroen, fijngehakt zout 80 ... bekijk recept »

Gegratineerde venkel

4 venkelknollen 1 zakje verse dille ((15 g), grofgesneden) 25 g pijnboompitten 100 g pittige kaas (in flinters) Voorraad 3 eetlepels olijfolie versgemalen peper1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de venkelknollen schoon, sni... bekijk recept »

Gesmoorde venkel met peterseliekrieltjes en rosbief

3 eetlepels vloeibare margarine 600 g venkel (in plakken) 150 g worteltjes (in plakjes) ½ theelepel gedroogde tijm 700 g panklare krieltjes 500 g rosbieflapjes à la minute (op kamertemperatuur) 15 g verse peterselie&nb... bekijk recept »

Ross Dobson's gegrilde venkel met kruidendressing

4 venkelknollen 2 tenen knoflook (fijngesneden) 60 ml olijfolie 40 ml rodewijnazijn 2 tl dijonmosterd ½ tl zeezout ½ tl chilivlokken 20 g peterselie (fijngesneden) 15 munt (fijngesneden)1. Snijd het groene loo... bekijk recept »

Trottole met rivierkreeft, venkel en citroen

2 venkelknollen 2 sjalotten 2 el arachideolie 300 g trottole 1 citroen (schoongeboend) 2 tenen knoflook 2 el bloem 50 ml Pastis (anijsdrank) 125 g crème fraîche 100 ml kraanwater 15 g dille 200 g rivierkreeftjes1. Snij... bekijk recept »

Rozemarijnbouillon met kip en venkel

2 kipfilets 1 venkel 1 teentje knoflook 2 kippenbouillontabletten 2 eetlepels olijfolie 1 zakje verse rozemarijn (15 g) 4 eetlepels witte vermout1. Kipfilets in dunne reepjes snijden. Venkel schoonmaken, halveren en in dunne reepjes ... bekijk recept »

Pagina 25 van 100