1000 recepten met venkel
4 plakjes (roomboter)bladerdeeg (diepvries) 1 kleine venkelknol 1 rode ui 2 blikjes sardines (à 120 g) 3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum ½ eetlepel balsamicoazijn zeezout versgemalen peper 1. Oven voorverwarme... bekijk recept »
500 g bloem 300 ml water 1 zakje gist zout olijfolie Deeg Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist en een scheutje olie. Strooi zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel... bekijk recept »
1 kg iets kruimige aardappelen 750 ml halfvolle melk 2 tenen knoflook 1 ui (grofgesnipperd) 2 venkelknollen (in partjes van 1 cm) 2 tl gedroogde tijm (potje 14 g) 2 el olijfolie 4 ribkarbonades1. Schil de aardappelen en s... bekijk recept »
4 romatomaten 4 teentjes knoflook zout zwarte peper van de molen 20 g poedersuiker olijfolie 4 mooie kalfskoteletten 3 bolllen venkel 5 cl artisanale pastis 40 g boter1. Verwarm de oven voor op 120 ºC. Snij de tomaten in de lengte in tweeën. Snij de ... bekijk recept »
1 rode peper (zaden en zaadlijsten verwijderd) 3 tenen knoflook (fijngehakt) 2 eetlepels gedroogde oregano 4 eetlepels olijfolie extra vierge lamskoteletjes 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 venkelknollen 4 trostomaten ... bekijk recept »
500 g vastkokende aardappelen 1 Nieuwe Standaard Kip gerookte kipfilet 5 el mayonaise 1 teen knoflook 0,5 tl pikante paprikapoeder 2 el kappertjes 1 el kappertjesvocht 1 venkel 40 g rucola (zak … 75 g) 1 snufje zout 1 snufje peper1. ... bekijk recept »
150 g haricots verts (schoongemaakt) 1 sinaasappel 2 rode uien (in dunne ringen) 2 teentjes knoflook (in plakjes) 1 venkel (dun geschaafd) 4 takjes selderij (grofgeknipt) 6 zwarte olijven zonder pit (in plakj... bekijk recept »
3 takjes rozemarijn 2 eetlepels rode wijnazijn 5 eetlepels olijfolie (voor de vinaigrette) 400 g kippenbillen 2 nectarines 50 g rode aalbessen 0,5 venkel met loof 100 g brood in kleine stukjes 1 kropsla 4 eetlepels olijfolie peper zout1. Voor de vina... bekijk recept »
2 venkelknollen 1 bos bosui 6 tomaten 1 bos dille 1 citroen 1 el honing olijfolie extra vierge VenkelsaladeHalveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken.Snijd de bosui in dunne... bekijk recept »
125 g cocktailgarnalen 4 eetlepels knoflookdressing ½ kleine venkelknol 125 g bloem ¼ theelepel zout 1 eetlepel ouzo (of pernod (slijter)) 3 eetlepels (olijf)olie 1. In schaaltje garnalen omscheppen met dressing en minste... bekijk recept »