Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Mosseltajine met venkel

2 kilo mosselen (panklaar) 2 venkelknollen 1 groene paprika 1 ui 2 eetlepels olijfolie 1 blik tomatenblokjes (400 g) 300 g tuinerwten (diepvries) zout en peper 1 zakje verse koriander (15 g) 12 groene olijven1. M... bekijk recept »

Gnocchi met venkel en kaas-mosterdsaus

2 grote venkelknollen 1 zak Parijse worteltjes (300 g) 1 pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, 500 g) ½ zakje verse peterselie (zakje a 30 g) 1 pakje kaassaus (4 kazen, 57 g) 1 bakje ricotta (kaas, 2... bekijk recept »

Rijstschotel met wilde zalm en venkel

1 venkelknol 2-3 eetlepels olijfolie 1 ui (fijngesneden) 400 g rijst (wit (zak a 1 kg)) 2 groentebouillontabletten 500 g romatomaten 1 blik rode zalm (wild (213 g)) 100 g Goudse kaas (belegen gemalen (zakje a 175 g))... bekijk recept »

Spaghetti met kipfilet en hazelnoten-rucolapesto

300 g spaghetti olijfolie om in te bakken 400 g kipfilet 250 g haricots verts 150 g rucola 0.5 bosje basilicum 65 g hazelnoten olijfolie extra vierge Spaghetti met kipfilet en pestoVerwarm de oven voor op 180 °C.Verwar... bekijk recept »

Venkelmacaroni

3 venkelknollen 2 el olijfolie 400 g schelpjespasta 250 g camembert1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de venkel in dunne plakjes, bewaar het eventuele venkelgroen ter garnering. Fruit de venkel in de olie 7-8 minuten op middelhoog vuur. K... bekijk recept »

Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom

4 sneetjes wit casinobrood 2 el pompoenpitolie ’s Middags voorbereiden:MelbaVerwarm de oven voor op 125 °C.Snijd de korstjes van het brood. Rol het brood, tussen twee vellen plasticfolie, met een deegroller flinterdun uit. Strijk er met een kwast pom... bekijk recept »

Gegrilde venkelsalade met witte kaas

2 kleine venkelknollen 250 g cherrytomaten 8 groene pepers mild (pot a 310 g) 1 el witte-wijnazijn 5 el olijfolie extra vierge 150 g witte kaasblokjes 1 zakje basilicum (15 g)1. Groen van venkel snijden en bewaren, knollen verti... bekijk recept »

Couscous met geroosterde groente

1  rode ui 4 teentjes knoflook 1  venkelknol 1  aubergine 1  courgette olijfolie om in te bakken 1 el honing 500 ml water 300 g couscous 150 g feta 200 g sardientjes in tomatensaus 200 g kikkere... bekijk recept »

Kabeljauw in papillot, stoemp met venkel en tomaten

650 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild) 1 noot boter 4 eetlepels droge witte wijn enkele takjes verse tijm 600 g kabeljauwfilet 1 knoflookteen 5 cl melk 1 niet te dikke venkelknol peper en zout 3 tomaten1. Doe de in blokjes gesneden aarda... bekijk recept »

Gemarineerde zalm, appel en venkel

350 g verse zalmfilets 1 appel 0,5 venkel 2 sneden wit brood zonder korst 1 citroen 1 potje zalmeitje 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel olijfolie 1 pakje verse dille peper en zout1. Schraap de zeste van de citroen. Snij de zalm in blokjes en laat... bekijk recept »

Pagina 19 van 100