1000 recepten met venkel
3/4 theelepel kruidenbouillonpoeder 1 eetlepel citroensap 3/4 dl. droge witte wijn 1 1/2 eetlepel olijfolie zout, peper 2 venkelknolletjes (ca. 500 gram) 1/2 courgette kleine ui 1/2 blik tomaatblokjes 1 teentje knoflook 1 1/2 eetlepel fijngeknipte pe... bekijk recept »
20 verse sardienen 4 teentjes knoflook 4 tomaten 1 venkel 2 soeplepels gehakte basilicum 4 soeplepels olijfolie peper en zoutSnijd de tomaten grof en de venkel in schijfjes. Stoof ze samen met de look in de olijfolie. Breng op smaak. Kruid de ... bekijk recept »
Voor 8 personen: tagliatelle voor 8 personen (2 zakken) 3 schoongemaakte rode ponen 4 á 5 grote of meer kleine venkelknollen 8 eetlepels diepvriesdoperwten 1 kopje groentebouillon 400 á 500 ml slankroom (of slagroom) 3 volle eetlepels mosterd ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 grote venkelknol 4 eetlepels (olijf)olie 150 gram gerookte kipfilet 150 gram pasta naar keuze 2 sinaasappels 1/2 theelepel Dijonmosterd 1 eetlepel sinaasappellikeur 1 eetlepel dragonazijn zout peper 50 gram Parmezaanse kaas 1 doosj... bekijk recept »
4 zalmmoten. 4 preien. 2 venkelknollen. 4 uien. 4 kruidnagels. 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier). 1 ei. fijn keukenzout.Maak de prei en de venkel schoon. Snij de prei deels in de lengte fijn en de venkelknollen in vieren. Steek in elke u... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 venkelknollen enkele twijgjes dille 3 eetlepels olijfolie zout en peper 4 stukken verse zalm van ongeveer 120 gr 1 dl witte wijnVerwijder de buitenste, hardere stukken van de venkel. Snij de dille fijn. Bak de venkel eventjes in e... bekijk recept »
Voor 4 personen 800 gram kipfilets of meer vers gemalen witte peper en zout 1 snuifje cayennepeper 2 venkelknollen 1,5 dl kippenbouillon 2 citroenen 2 eetlepels groene olijfolie 1 snuifje provinciaalse kruidenMaak de venkel schoon en snij hem in repe... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 zalmfilets van 15O gr elk, met vel 2 el olijf olie zeezout versgemalen zwarte peper 2 kleine venkelknollen, in dunne plakken gesneden 250 g sperziebonen, de steeltjes verwijderd,geblancheerd handvol blaadjes verse bladpeterselie an... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 venkelknollen 4 eetl. boter 3 tomaten peper en zout 4 à 6 diepgevroren visvinkjes van zalm en kabeljauw 3 eetl. bloem 1/2 blokje visbouillon 70 g gemalen mozzarellaSnij 2 venkelknollen in fijne reepjes. Verhit 1 eetl. boter in een ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 venkel 0,5 l groentebouillon 1 tomaat 1 teentje knoflook 10 groene ontpitte olijven 10 zwarte ontpitte olijven peper en zout 4 doradefilets (ca. 150 g elk) 2 el olijfolie dilleSnijd de venkel in blokjes en kook de blokjes gaar in d... bekijk recept »