1000 recepten met venkel
3 grote venkelknollen 6 eetlepels extra vergine olijfolie zout peterselieMaak de venkel schoon en snijd de knollen in plakken of parten. Doe ze met de olijfolie in een pan en voeg zoveel water toe tot ze net onderstaan. Kook ze in ca. 25 minuten... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 niet behandelde sinaasappelen 10 venkelknollen 1 citroen 1 eetlepel olijfolie zout peperVerwarm de oven voor op 180° C (gasstand 6). Haal met een dunschiller dunne reepjes schil van de sinaasappelen. Doe ze een minuut in kokend wat... bekijk recept »
12 drumsticks(kippenboutjes)1 venkel200 gr gedroogde abrikozen1,5 dl witte wijn1 el ciderazijn2 el boter1 el kruidentuiltje1 el dragonsausbinderpeper en zout- Snij de venkel in kleine blokjes. <br /> <..." /> Recept: Kippendrumsticks me... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kippenborstfilets (met vel) 1 venkelknol 2 grote wortelen 2 rode paprika 's 4 el extra vierge olijfolie 2 el vloeibare acaciahoning sap van 1/2 citroen 3 el pastis 1 mespuntje cayennepeper zoutMeng de honing, de pastis, het citroen... bekijk recept »
2 kilo mosselen 1 el boter 1 venkelknol 75 gr spekblokjes 1/2 pot visfond (380 ml) 1 el (witte wijn)azijnVerhit in een grote pan 1 eetlepel boter. Bak hierin 75 gr gerookte magere spekblokjes in ongeveer 5 minuten krokant en schep uit de pan. Bak in... bekijk recept »
800 g kippenfilet peper zout cayennepeper 2 venkelknollen 8 eetlepels kippenbouillon 2 citroenen 2 cl olijfolie (extra vierge) 0.5 theelepel Provençaalse kruidenDe venkel schoonmaken en in repen snijden. De kippenfilets in blokjes of reepjes snijden ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kip (ik gebruik meestal alleen kippenbouten omdat die lekker mals worden bij het stoven) 100 g gezouten spekblokjes 3 uien 2 knoflookteentjes 2 laurierblaadjes 4 venkels 1 blokje kippenbouillon 2 eetlepels olijfolie 1 takje verse b... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 grote gefileerde zeebaarzen (je kan ook victoriabaars gebruiken) 2 kleine venkelknollen 3 sjalotjes 50 cl visfumet 10 cl witte wijn 5 cl droge witte sherry 20 cl room 150gr boter tagliatelle nootmuskaat peper en zeezoutHak de venke... bekijk recept »
Voor 4 personen: 300 gram kabeljauwfilet 300 gram zalmfilet 2 venkelknolletjes 4 eetlepels olijfolie 300 gram gesneden prei 450 g voorgekookte krielaardappeltjes 1 zak of blik (400 ml) romige mosterdsoep zout en peperSpoel de visfilets af onder de ko... bekijk recept »
[color=blue:ed98612250]**Strudel:[/color:ed98612250]200 gr. venkel200 gr. spinazie3 sjalotjes (fijngesnipperd)200 gr. aardappels1 pak fillodeegolijfolie2 eiwittenzoutpeper[color=blue:ed98612250]**tomaten paprikasaus:[/color:ed98612250]1 sjalotje (fij... bekijk recept »