1000 recepten met venkel
1 ui, 1 teentje knoflook, 800 gr. kalfslapjes, peper, 1 venkelknol, 1 sinaasappel, 2 eetlepels olijfolie, 1 blik gepelde tomaten, 1 vleesbouillontablet, 1 envelopje saffraan, 1 zakje garneeramandelen baukje, 4 takjes munt, zout. In stoofpan olie verh... bekijk recept »
1 grote venkelknol (in plakjesstengel ook) 2 sinaasappels in mooie plakken snijden bos radijs (in plakjes) flink wat muntblaadjes pitjes van 1 granaatappel Dressing: 3 el olijf olie 2 el citroensap 2 el sinaasappelsap 1 el oranjebloesemwater 1 theele... bekijk recept »
2 venkelknollen1 prei400 gram gerookte casselerib in blokjes gesnedenpot Blue Band Finessepotje kappertjesflinke scheut pastis (anijslikeur)volkoren pasta bijv. pennezwarte pepercitroen melisse Doe een klein scheutje olijfolie in een wok en bak hieri... bekijk recept »
1 kilo aardappels (kruimig kokend) 500 g venkelknollen 1 kilo winterwortelen zout circa 125 ml warme melk 20 g boter 2 eetl. fijngehakte bladselderij of peterse; lie versgemalen peper Voorbereiding: Snijd de geschilde aardappels in stukken. Verwij... bekijk recept »
2 eetlepels grof gesneden verse salie 2 eetlepels extra vergine olijfolie 2 kipfilets a 125 gr 4 plakken parmaham 200 gm kruidige tomatensaus (potje) 1/2 venkelknol 125 gm sperziebonen Verwarm de oven voor op 200 graden C. Roer de salie door 1 eetl v... bekijk recept »
1 venkel 8 sneetjes bruinbrood boter om te besmeren 1 schaaltje raclettekaas (10 plakjes, meule d'o; r) 4 takjes bladselderij (versgemalen) zwarte peper Tosti-ijzer voorverwarmen. Venkel schoonmaken en in zo dun mogelijke plakjes snijden of schaven... bekijk recept »
1 venkel 8 sneetjes bruinbrood boter om te besmeren 1 schaaltje raclettekaas (10 plakjes, meule d'o; r) 4 takjes bladselderij (versgemalen) zwarte peper Tosti-ijzer voorverwarmen. Venkel schoonmaken en in zo dun mogelijke plakjes snijden of schaven... bekijk recept »
4 venkelknollen 100 g ontvette ham 60 g rookkvlees/bacon 4 eieren 100 ml room, 8% v.g. 160 g kruimeldeeg 1 snuifje nootmuskaat peper en zout BereidingWas en schil de venkel. Snijd in stukjes. Stoom ze gedurende 15 minuten in de stoomkoker. Kruid met... bekijk recept »
600 gm krielaardappelen 40 gm boter of margarine 3 eetlepel(s) fijngesneden peterselie 1 grote ui, fijngesneden 1 small blikje tomatenpuree 225 ml kruidenbouillon (van tablet) 200 gm champignons, gehalveerd 2 venkelknollen, in grove stukken 4 tomaten... bekijk recept »
1 venkel 2 trostomaten 16 zwarte olijven zonder pit 1 zakje verse dragon (15 g) 3 eetlepel(s) citroensap 1 theelepel(s) olijfolie met knoflook en chilipep; ers (monini) 1 zout 1 (versgemalen) zwarte peper 4 gerookte forelfilets Voorbereiden (kan enke... bekijk recept »