1000 recepten met venkel
1 eetlepel(s) olijfolie 500 gm prei in dunne reepjes 1 zout naar smaak 4 aardappelen in kleine stukjes 3 teentjes knoflook in dunne plakje; s 1 theelepel(s) salie 1 liter groentebouillon 4 eetlepel(s) port 1 sojasaus indien gewenst Bak de prei met wa... bekijk recept »
1 kilo aardappels (kruimig kokend) 500 g venkelknollen 1 kilo winterwortelen zout circa 125 ml warme melk 20 g boter 2 eetl. fijngehakte bladselderij of peterse; lie versgemalen peper Voorbereiding: Snijd de geschilde aardappels in stukken. Verwij... bekijk recept »
600 gm krielaardappelen 40 gm boter of margarine 3 eetlepel(s) fijngesneden peterselie 1 grote ui, fijngesneden 1 small blikje tomatenpuree 225 ml kruidenbouillon (van tablet) 200 gm champignons, gehalveerd 2 venkelknollen, in grove stukken 4 tomaten... bekijk recept »
2 venkelknollen 3 eetlepels zonnebloemolie 1 rode paprika 1 gele paprika 1 middelgroot blik flageolets of witte bonen wat zout 40 gram boter 2 eetlepels olijfolie 3 visfilets van zo’n 200 gram per stuk (witvis; of zalm) 3 eetlepels zwarte tapenade V... bekijk recept »
1 venkel 2 trostomaten 16 zwarte olijven zonder pit 1 zakje verse dragon (15 g) 3 eetlepel(s) citroensap 1 theelepel(s) olijfolie met knoflook en chilipep; ers (monini) 1 zout 1 (versgemalen) zwarte peper 4 gerookte forelfilets Voorbereiden (kan enke... bekijk recept »
1 grote venkel 1 ui 4 lamsboutsneden met been van 150 gr elk Peper Zout Boter 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder 1/2 dl pastis 200 gr zure room Snijd de stelen van de venkel en bewaar het loof voor de garnering Halveer de knol en verwijder de harde... bekijk recept »
6 kg mosselen 200 gr zeekraal 2 venkelknollen 1 bosje peterselie 2 dl droge vermout 2 el bloem 20 druppels tabasco Boter 2 laurierblaadjes Peper Maak de mosselen zorgvuldig schoon Was de zeekraal en verwijder de vezelige uiteinden Maak de venkels sc... bekijk recept »
2 kg mosselen 2 venkels 2 el Pernod 3 dl room 1 tomaat Olijfolie Zout Peper Kook de venkel in gezouten water Laat uitlekken en afkoelen Laat de mosselen op een hevig vuur openkoken en haal ze uit hun schelpen Zeef het kookvocht Verwarm de mosselen e... bekijk recept »
16 tongfilets 1 venkelknol met kruid 1/2 l visfumet 1 citroen 1 eieredooier Peper Zout Nootmuskaat Paprikapoeder Cayennepoeder 30 gr boter Maak de venkel schoon en snijd in kleine stukjes en fruit ze in 20g boter Laat ze verder in een gesloten pan s... bekijk recept »
1/2 soepkip 2 uien 2 preien 1 kleine selderijknol 4 wortelen 1 1/2 liter water Peper Zout Tijm Laurier 250 gr visgraten (van tong en tarbot) 1/2 liter droge witte wijn 250 gr kikkerbillen 100 gr tomatenpuree 150 gr rundergehakt 4 eiwitten 1/2 dl Past... bekijk recept »