1000 recepten met venkel
Nodig voor 2 personen: 2 grote venkelknollen, 2 vleesbouillontabletten, 1 grote vleestomaat, 4 takjes peterselie, 1 citroen, 2 el vermouthVenkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen(mooi venkelgroen achterhouden). De venkel in stukjes snijden. In ... bekijk recept »
Voor 4 personen: per persoon 213kcal 5 Deciliter Bouillon (vlees) 100 gr Kaas (feta) 5 centiliter Pernod 2 venkel(knol) 2 eetlepels olie(olijf) 2 eetlepels peterselie(vers) 1 ui 1 theelepel rozemarijn 1 teentje knoflook 1 theelepel rasp(citroen) 1/2 ... bekijk recept »
200 gram magere gerookte spekreepjes1 kilogram kruimige aardappels geschild, gehalveerd4 eetlepel olijfolie500 gram venkel ,in stukjes100 milliliter droge witte wijn100 gram geraspte belegen kaas125 milliliter crème fraîche6 gedroogde to... bekijk recept »
1 grote of 2 kleine venkelknollen2 eetl. olijfolie1 teentje knoflook, gehakt1 eetl. balsamicoazijn2 eetl. citroensap1 eetl. boter1 lente-/bosui, in ringetjes1 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)5 gedroogde tomaten op olie, fijngesnedenzou... bekijk recept »
1 stuk grote ui 1 stuk venkel 1 stuk sinaasappel 500 gram rode biet 1000 ml groenten bouillon 1 kuipje Ricotta kaas (150g) 1 tuiltje kruiden (rozemarijn, tijm, laurier) 1. - Verwarm de olijfolie in een soepkom en stoof de uien en venkel glazig.2... bekijk recept »
4 bio-kabeljauwfilets 1/2 citroen 1 ui 1 wit van prei 1 tak selder 2 takjes tijm 1 el zeezout 1 l water1. Snijd de ui, de selder en de prei grof, snijd de schil van de citroen en breng alles aan de kook in het water, voeg de tijm en het zeezout ... bekijk recept »
4 zalmfilets 2 bussels rapen 1 venkel 1/2 bosje platte peterselie 4 lente-uitjes 150 g verse geitenkaas 1 eetl hazelnootjes 1 eetl suiker 2 dl groentenbouillon 3 eerl olijfolie 2 eetl appelazijn 1 blaadje laurier peper en zout 1. Voorbereiding:... bekijk recept »
4 KIPPENCHIPOLATA 3 VENKELKNOLLEN 800 GRAM AARDAPPELEN 1 TEENTJE KNOFLOOK 3 EL BOTER 2 DL GROENTENBOUILLON (1/2blokje, 2DL heet water) PEPER EN ZOUT 1. Voorbereiding - Snij de venkel in fijne reepjes. - Snipper het knoflook fijn. Bereiding (± 30 ... bekijk recept »
4 stuks zeeduivel (150 g elk)100 g chorizoworst1 teen knoflook400 g venkeltakje rozemarijn250 ml melk120 ml room8 el grana padano (vers geraspt)100 g broodkruim (volkoren brood)1 kl gerookt paprikapoeder2 el amandelenboteroliepeperzout1. Haal het vel... bekijk recept »
1 venkelknol. 4 eetlepels boter. 1 ui,gesnipperd. 300 gram risotto(of arborio) rijst. 1 groentenboullointablet. 4 takjes peterselie. 50 gram parmezaanse kaasversgeraspt. versgemalen (zwarte )peper. Risotto met venkel( risotto con finocchia al herbe).... bekijk recept »