Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Kip met venkelsalade en citroenrijst

1 citroen 5 eetlepels olijfolie extra vierge 1/2 zakje verse munt (a 15 g), fijngesneden) 300 g risottorijst (pak a 500 g) 1 grote venkel (ca. 300 g) 1 eetlepel milde paprikapoeder 2 theelepels kaneel 4 kleine kipfilets 1 zakje veldsla (75 g) Bereide... bekijk recept »

Kip met venkelsalade en citroenrijst

1 citroen 5 eetlepels olijfolie extra vierge 1/2 zakje verse munt (a 15 g), fijngesneden) 300 g risottorijst (pak a 500 g) 1 grote venkel (ca. 300 g) 1 eetlepel milde paprikapoeder 2 theelepels kaneel 4 kleine kipfilets 1 zakje veldsla (75 g) Bereide... bekijk recept »

Gevulde Portabello

Scheut olijfolie 12 portobello`s 1 venkel 100 g gedroogde tomaat 2 teentjes knoflook zoutversgemalen peper 100 g Parmezaanse kaas ½ bosje basilicum Snijd de rest van de portobello`s en de venkel in blokjes. Snijd de tomaten in reepjes en pel en... bekijk recept »

Provencaalse Meerval

? 2 venkelknollen ? 2 eetlepels olie ? 100 ml droge witte wijn ? 1 blik gepelde tomaten (400 g) ? 2 teentjes knoflookfijngehakt ? 1 eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden ? 500 g meervalfilet (vis) ? 1/2 zakje droge zwarte olijven (a 125 g) ... bekijk recept »

Groente met Quorn uit de wok

Voor 2 personen: 1 blikje maïskolfjes, 1 blikje bamboescheuten, 1 ui, 1 venkel, 150 gr champignons, 1 eetlepel olie, 150-175 gr Quornstukjes, peper, zout, 1 eetlepel droge sherry, 1 dl groentebouillon. 40 gr (= 100 gr gaar) rijst 1 sinaasappel Laat... bekijk recept »

Zeewolf met zuiders groentepannetje

1 knol venkel 1 citroen 1 rode paprika olijfolie 800 gram zeewolf 1 blik artisjokkenharten grof gemalen peper zout en versgemalen peper groen van dilleVoorverwarm uw oven op 190°C. Droog de vis af, en leg hem in een geoliede pan, peperen met de migno... bekijk recept »

Lamsbout Met Sjalotten En Provençaalse Groenten

1 lamsbout van ongeveer 2 kg 20 sjalotten 2 dl extra vierge olijfolie 20 kleine tomaten (bijv. Tasty Tom of pomodori) 2 venkelknollen 2 groene courgettes 60 stuks zwarte olijvenzonder pit 24 teentjes knoflook 24 takjes verse tijm 12 takjes verse roze... bekijk recept »

Provencaalse Meerval

2 venkelknollen. 2 el olie. 100 ml droge witte wijn. 1 blik gepelde tomaten(400 g). 2 teentjes knoflookfijngehakt. 1 el gedroogde provencaalse kruiden. 500 g meervalfilet. 1 el kappertjes Venkel schoonmaken, halveren en in repen snijden. In pan met d... bekijk recept »

Dikke Venkelsoep

Voor 4 personen: 2 aardappelen 3 venkels 60 gr. boter 2 koppen bouillon zout, peper 125 gr. jong belegen kaas bieslookAardappelen in stukjes snijden, venkel in reepjes daarna in stukjes. Boter in middel grote pan verwarmen en venkel toevoegen. Afgede... bekijk recept »

Hot salad

4 eetlepels rozijnen 1 knolvenkel 1 bos radijs 2 eetlepels (olijf)olie 3 eetlepels azijn peper, zout mespunt suikerWas de rozijnen en laat ze in warm water wellen. Verwijder de lelijke bladeren van de venkel, snijd de onderste schijf eraf en de steel... bekijk recept »

Pagina 70 van 100