1000 recepten met venkel
300 g gerookte zalm (Schotse Atlantische zalm) 150 g partyscampi's (versrayon of diepvries) 1 kleine venkel of 2 stronkjes witloof 1 bosje waterkers 125 g mozzarella (Italiaanse verse kaas) **Vinaigrette: 1,5 dl dragonazijn 3 eetl. olie (olijf- of ar... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 slibtongetjes 1 venkel 250 g zuurkool, afgespoeld 1 citroen (sap) 1 el dragon, fijngesneden 1 el dille, fijngesneden 1 teentje knoflook 250 g vongole (Venusschelpen) witte wijnKnip de vinnen van de sliptong en bak ze rustig in een ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g tortellini 1 venkel 2 tomaten 1,5 dl kippenbouillon (1/4 bouillonblokje opgelost in 1,5 dl heet water) 245 g Boursin Cuisine met fijne kruiden en knoflook 1 eetl. olijfolie peper en zoutSnij de venkel in kleine stukjes. ... bekijk recept »
1 venkel 1 citroen 1 1/2 dl olijfolie peper 4 roodbaarsfilets 1 blikje ansjovisfilets 1 eetlepel bloem 1 eierdooier zout Filets uit marinade nemen en droogdeppen. Vis in ca. 8 minuten in grillpan gaar roosteren. Warm houden onder aluminiumfol... bekijk recept »
1 kilo aubergines-azijn-2tot 4 teentjes knoflook-paar takjes verse venkel(of dille)-paar takjes verse oregano-2rode Spaanse pepertjes-koffielepltje zout-extra vierge olijfolie. Hulpmiddelen -mes-zeef-schone bokalen. Hulpmiddelen - -mes-zeef-schone b... bekijk recept »
4 stukken tonijnfilet van 125 g ? sinaasappel 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 1 venkelknol 75 g rucola 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit 25 g pijnboompitten Maak de venkel schoon en snijd de knol in vieren. Schaaf de kwarten (in ... bekijk recept »
300 gram gerookte paling1 sjalot2 el. mayonaise2 el. creme fraiche4 dunne plakken oudewijvenkoek1 venkel1 dl olijfolie2 el. citroensap2 grotegroene appels2 el. riet- of poedersuiker8 kleine blaadjes of 4 topjes van basilicum. Met gasbrander suiker ka... bekijk recept »
1/2 krop ijsbergsla1/2 kleine venkelknol1,5 tl limoen- of citroensapzoutpeper uit de molen1/2 tl grove mosterd1,5 el olie Maak de sla en de venkel schoon. Verwijder de dikste nerven uit de ijsbergsla. Snijd de sla, evenals de venkel, in zeer smalle r... bekijk recept »
2 gefileerde verse makrelen 1 ons kruisbessen 2 eetlepels droge witte wijn of cider 2 eetlepels gehakte verse venkel 1 eetlepel gehakte verse bieslook Leg de helft van de makreel in partjes gesneden met de helft van de venkel in de cider. Snij zes kr... bekijk recept »
2 gefileerde verse makrelen 1 ons kruisbessen 2 eetlepel(s) droge witte wijn of cider 2 eetlepel(s) gehakte verse venkel 1 eetlepel(s) gehakte verse bieslook Leg de helft van de makreel in partjes gesneden met de helft van de venkel in de cider. Snij... bekijk recept »