Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Superzachte aardappelvenkelpuree

800 g kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukkenzout en versgemalen peper4 eetl. extra vergine olijfolie2 venkelknolletjes, gehalveerd en in zeer dunne ringen3 teentjes knoflook, in plakjes100 ml warme melk (Melkan)versgeraspte nootmuskaat1... bekijk recept »

lamskroon met venkelpuree

4 stuk lamkroontjes 800 gram aardappelen 3 stuks venkelknollen 1 teentje knoflook 6 stuks trostomaten 8 eetlepels olijfolie 50 gram solo 1 scheutje xeresazijn 1.5 dl melk zeezout peper van de molen 1. * spoel de venkel - bewaar het lof om te garn... bekijk recept »

Salade van kip met nectarines

vinaigrette: 3 takjes rozemarijn, 2 eetlepels rode wijnazijn, 5 eetlepels olijfolie, peper, zout salade: 400 g kip (billen), 2 nectarines, 1/4 bakje rode aalbessen, 1/2 venkel met loof, 100g brood in kleine stukjes, 1 kropsla, 4 eetlepels olijfolie,... bekijk recept »

Venkelsoep met ijsbergsla en lenteui

1 venkel krop 1 ijsbergsla lenteui kippenbouillion1. Snij de venkel in stukjes en houd de bovenste blaadjes als garnering.2. Snij ook de ijsbergsla en de lente-ui. 3. Fruit de gesneden groenten aan in echte boter. (je kan dit bestrooien met wat blo... bekijk recept »

Jeroen Meus (l'uzine) - Gepocheerde oester met

8 oersters 4 mooie plakjes bellota ham 2 wit van prei enkele takjes zeekraal ter versiering 0.5 sjalotje 0.5 venkel 2 takjes tijm 1 blaadje laurier 1 dl oestervocht 1 scheutje pastis klontje boter scheutje room sap van 1/2 citroen peper zout1. ... bekijk recept »

moules de provence

2 kilo mosselen 1/2 venkel 4 takjes dille 1 dikke ui 2 centiliter pastis 50 gram boter 20 centiliter room peper naar smaak 1/2 kopje water1. maak de mosselen schoon. pel de ui en hak fijn snij de de venkel brunoise, hak de dille grof.2. smelt de... bekijk recept »

Geitenragout

1400 gram geitenvlees (rug en borstmet been) 120 gram uien 3 teentjes knoflook 30 gram wortelpeterselie 1 dl olijfolie zout en versgemalen peper 15 gram bloem 4 dl witte wijn 400 gram venkel 400 gram doperwten het sap van 2 citroenen 2 eid... bekijk recept »

GEMARINEERDE ZALM met VENKELSALADE.

CITRUS-DILLEDRESSING 1/2 eetl gladde Dyon mosterd 2 eetl anijslikeur 75 ml sap van rode grapefruit 100 ml vers geperst sinaasappelsap 75 ml limoensap 200 ml fruitige olijfolie 2 takjes dille ZALM. 400 gram rauwe zalm zonder vel aan een stuk 1 g... bekijk recept »

Varkenshaasje met portosaus

750 gr krielaardappeltjes 7 cm chorizo 1 venkel 1 bosje rapen 2 el solo vloeibaar verse tijm en rozemarijnblaadjes 1 varkenshaasje 1 kleine ui 4 teentjes knoflook zeezout, zwarte peper 150 ml porto 300 ml rundsfond 1 el kristalsuiker1. Kook de... bekijk recept »

Calamares en scampi's op Griekse wijze

200 gr calamares 1 paprika olijfolie groene kruiden notenolie zwarte en witte tagliatelle 12 scampi's 1 venkel 1 courgetteBereiding Tagliatelle beetgaar koken (zwart en wit apart) Paprikasaus bereiden (cutteren en zachtjes olijfolie toevoegen) Groe... bekijk recept »

Pagina 73 van 100