Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Paprika en venkelsoep

Voorbereiding: 5 minuten. Bereidingsduur: 15 minuten Voor 2 personen: 2 rode paprika 's 1 venkel 3 el olijfolie 2 blokjes groentebouillon 2 teentjes knoflook, geperst 4 blaadjes basilicum 1 el verse (of gedroogde) tijm 1 mespuntje cayennepepere papri... bekijk recept »

Boerensalade uit Brugge

gekookte ham, Brugse Belegen kaas, komkommer, gekookte wortelen, gekookte aardappelen, yoghurtmayonaise, gesnipperde sjalot, venkelSnij eerst nogal dikke staafjes van Brugse Belegen kaas, ham, komkommer met zout, gekookte wortelen en gekookte aardapp... bekijk recept »

Gegrilleerde Snoekbaars

1 kilo schoongemaakte in vier gelijke stukke verdeelde gefileerde snoekbaars enkelel takjes venkel 3 eetlepels olie peper zout mespunt rozemarijn. Vermeng de olie met het zout en peper en de kruiden en bestrijk hiermee de vis. Leg de vis zo dich... bekijk recept »

Venkelsoep

1 venkelknol in stukjes van 1 cm gesnedenbewaar eventueel het groene loof als garnering bij het opdienen 1 geperste teen knoflook 1 kleine uifijngesneden oregano 1 liter groentebouillon tabascopeperzout Fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten. Doe... bekijk recept »

Krab En Kreeft Koken

Ui selder prei rapen wortelen knoflook venkel laurier thijm witte wijn krab kreeft. Maak een krachtige groentenbouillon. Doe de ui, de selderij, prei, de knolrapen, wortels, knoflook, venkel, laurier, tijm en de witte wijn in de pan, doe de... bekijk recept »

Op vel gebakken zeebaars met een puree met

800g zeebaars 1 venkel 1 flesje tripel graanmosterd peper, zout nootmuskaat 4 eierdooiers boter boter aardappelen 4 rivierkreeftjes donkerbruine suiker 1 limoen 1/2L gevogeltefond1. -Kook de tripel in, tot de helft overblijft2. -Kook de aardap... bekijk recept »

Zalm met een boter van roze pompelmoes

100 g Solo suiker 2 sjalotten 1 dl witte vermouth (Noilly Prat) 0.5 dl light room 300 g zalmfilet 1 venkel 2 tomaten 1 roze pompelmoes 2 dl visfumet 6 takjes kervel verse tijm Bertolli extra vergine1. Ontdooi de zalm en snij in twee gelijke s... bekijk recept »

Gamba’s in een Ricardsaus op gestoofde prei

20 gamba's 3 preiwitten 1 venkel 1 bakje kerstomaatjes 2 dl room flinke scheut Ricard Solo Bakken en Braden dragon peper zout1. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Kruid ze stevig af met peper en zout en bak ze in een hete pan met e... bekijk recept »

Gebakken Sint-Jakobsvrucht

8 Sint-Jakobsvruchten 1venkel 1 potje kalfsfond 100 g ganzenlever 50g suiker bloem 1. Bereidingswijze:2. Leg de pancetta op een boterpapiertje in de oven op 90 graden ongeveer 20 minuten.Voor de compotte:3. Snij de venkel in fijne brunoisse. Zet ee... bekijk recept »

Op zijn velkant gebakken zeebaars

4 porties zeebaars met vel van 120g 2 dl olijfolie 1 vanillestok 4 tomaten verse tijm rozemarijn laurier 1 teentje look 2 courgettes 1 snuifje suiker fleur de sel peper en zout 18 groene asperges - Saus - 1 dl olijfolie 1 wortel 1 ui 1 steranijs 1 kl... bekijk recept »

Pagina 74 van 100