1000 recepten met venkel
2 stuks venkel ?1/2 ui 1 eetl. (olijf)olie ?1/2 liter kruidenbouillon 2 theel. Provencaalse kruiden 1 tomaat 100 g gerookte zalm 2 eetl. Pernod 1 dl slagroom zout versgemalen peper Maak de venkel schoon en snijd elk in kleine blokjes. Bewaar het groe... bekijk recept »
1 kg in moten versneden vis (roodbaarswijtingzeewolf.) 1 l fumet getrokken van vis afval 1,5 soeplepel olijfolie 2 gepelde en geplette teentjes knoflook 1 in ringen gesneden ui 250 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 125 gr vlees van toma... bekijk recept »
1 ui1 teentje knoflook1 venkelknolplak gegrilde achterham (200 gram)400 gram vleestomaten1 theelepel tijmzoutpeper3 eetlepels olijfolie en olie om in te vetten250 gram spaghetti2 bolletjes mozzarella Verwarm de oven voor op 220 C (hete lucht 200 C) P... bekijk recept »
2 kilo panklare mosselen 1 sinaasappel 1 kleine venkelknol 2 tenen knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel Italiaanse kruiden (fijngehakt) versgemalen zwarte peperControleer de mosselen. Houd mosselen die wijd openstaan onder stromend water of tik ... bekijk recept »
150 gram Hollandse garnalen 2 venkelknollen 1 aardappel 2 bosuitjes 2 eetlepels olijfolie 2 visbouillontabletten 1 sinaasappel 2 takjes verse basilicum 250 ml slagroom zout en peperMaak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Sn... bekijk recept »
2 bosuitjesin ringetjes 1 tl. dragongedroogde 3 el. olijfolie Peper 25 gr. pijnboompit 100 gr. rozijn 250 gr. witte en wilde rijst 2 sinaasappelen 400 gr. tonijnuit blik Zout 1 venkel 2 tl. dragonmosterd Kook de wilde en witte rijst gaar v... bekijk recept »
600 gr gedroogde kikkererwten12-24 uur geweekt. 2 knoflooktenenfijngehakt1 bleekselderijstengelgehalveerd2 rijpe tomatengrofgehakt1 klein bosje verse peterselie1 klein bosje wilde venkel6 el extra virgine olijfoliezout en peper naar smaak Voorbereidi... bekijk recept »
1 kilo riblappen3 uien2 teentjes knoflook4 tomaten2 venkelknollen300 gram doperwten3 eetlepels slaolie3 eetlepels olijfolie enkele draadjes safraanverse koriander1,5 theelepel gemberpoederzoutverse zwarte peper Voorbereiding Snij het vlees in grote b... bekijk recept »
1 kilo riblappen 3 uien 2 teentjes knoflook 4 tomaten 2 venkelknollen 300 gram doperwten 3 eetlepels slaolie 3 eetlepels olijfolie enkele draadjes safraan verse koriander 1,5 theelepel gemberpoeder zoutverse zwarte peper Hulpmiddelen Een echte tajin... bekijk recept »
200 g nieuwe aardappelen 150 g lenteuitjes 75 g venkel ½ teentje knoflook 3 sjalotten (75 g) 40 g pancetta 4 blaadjes verse laurier 2 dl witte wijn 1 l kippenbouillon 4 dl slagroomongezoet 2 dl crème fraîche De sjalotjes pellen, hal... bekijk recept »