Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Vispapillot 'Bouillabaisse'

800 g visfilet (assortiment)16 venusschelpen16 mosselen8 grote garnalen2 venkelknollen1 ui4 tomaten2 teentjes knoflook4 aardappelen (middelgrote)2 el gehakt peterselie1 dopje saffraan1 blokje visbouillon250 ml witte wijn (droge)olijfolie1. Schil de a... bekijk recept »

Risotto met langoustines en zeevruchten

8 langoustines (kleine)50 g geraspte parmezaan300 g risottorijst (Arborio)500 g kokkels1 venkel2 sjalotten1 l gevogeltebouillon1 glas droge, witte wijnboterpeperzoutolijfoliepastis (borrelglaasje)1. Stoof één sjalotje aan in wat olijfol... bekijk recept »

Lamskroon met venkelsalade

2 lamskronen (ca. 400 g per stuk)6 takjes verse rozemarijn150 g waterkers1 venkel150 g witte druiven (pitloos)2 el mosterd (grove)2 el druivenpitolie4 el witte balsamicoazijnolijfoliesuikerpeperzout1. Verwarm de oven voor op 100°C. Kruid het lamsvlee... bekijk recept »

Kipsaté met gegrilde zomerprei en aardappelmosterdsalade

4 kipfilets (in blokjes)600 g aardappelen4 stengels prei (jonge)0.5 venkel2 stengels selder2 takjes peterselie1 sjalot2 lente-uien0.5 rode ui2 teentjes knoflook (geperst)2 takjes tijm (afgerist)2 takjes rozemarijn (gehakt)2 blaadjes laurier125 ml zur... bekijk recept »

Haantje gevuld met abrikozen

4 haantjes (cockelet)250 g kalfsgehakt1 venkel2 el Noilly Prat1 el venkelzaad16 gedroogde abrikozen4 takjes tijmboterpeperzout1. Snij de helft van de abrikozen in kleine stukjes. Maak de venkel schoon en snij in kleine blokjes. Snipper het groen. Fru... bekijk recept »

Gevulde venkelschuitjes

4 venkelknollen400 g aardappelen150 g gerookte zalm0.5 bosje dille1 potje zure roommelkboter1 el mierikswortelpastanootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Schil en kook de aardappelen gaar. Snipper de helft van de dille. Pureer de aa... bekijk recept »

Visgratin met aardappelpuree

750 g aardappelen500 g visfilet (zalm, kabeljauw, roodbaars,...)100 g grijze garnalen100 g rivierkreeft1 venkel150 g champignons50 g gruyère (geraspt)0.5 citroen (sap van)500 ml visbouillon200 ml roomboternootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor o... bekijk recept »

Kipspiesjes met tabouleh

4 kipfilets (in stukken)1 venkelknol1 bakje kerstomaten1 rode ui1 limoen1 kl komijnzaden (gekneusd)1 kl kerriepoeder1 kl paprikapoeder1 kl gemberpoeder0.5 kl zout0.5 kl peperarachideolie200 g couscous1 komkommer2 tomaten (gepeld, ontpit en in stukjes... bekijk recept »

Mini-zalmburgers

300 g zalmfilet0.5 venkel0.5 rode ui0.5 bosje dille1 ei50 ml zure room50 g broodkruim (vers)1 focacciarijstazijnolijfoliepeperzout1. Snij de zalm in blokjes. Doe ze samen met het ei en het broodkruim in de blender en mix (niet té fijn, er mogen stukj... bekijk recept »

Dorade met verse kruiden uit de oven

2 dorades (elk 600 g, ontschubd en gegut)1 citroen1 sinaasappel0.5 knolselder2 venkelknollen2 takjes tijm2 takjes rozemarijn3 lente-uien2 takjes peterselie4 laurierblaadjesolijfolie1. Maak de venkel en knolselder schoon. Snij de knolselder in kleine ... bekijk recept »

Pagina 78 van 100