Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Venkelsoep Met Hollandse Garnalen

- 150 gram Hollandse garnalen - 2 venkelknollen - 1 aardappel - 2 bosuitjes - olijfolie - 2 visbouillontabletten - 1 sinaasappel - bosje verse basilicum - 250 ml slankroom - zout&peper Maak de venkel schoon en bewaar het fijne groen. Schil de aardapp... bekijk recept »

Savumakrillimureke Herne,fenkoli Tomaattisosekastikkeen Keta

300 gr gerookte makreelfilet een klein doosje zalmeitjes 2 tomaten 1/2 venkel een takje dille 1/4 bosje bieslook 2 dl room 1 dl visfumet 3 gelatineblaadjes een snuifje cayennepeper voor de saus ----------- 250 gr doperwten 2 dl witte wijnsaus 1 dl ro... bekijk recept »

Zeevruchtenpilaf

1 ui 1 teentje knoflook 1 venkelknol 3 el olijfolie 150 g fruits de mer 150 g gekookte mosselen (zelf heb ik garnalen gebruikt i.p.v. mosselen) 250 g rijst 1 tl oregano 1 visbouillontablet 2 el ouzo of pernod (of een andere anijsdrank) zout peper Ui ... bekijk recept »

Speltsalade

1 sjalot = teentje knoflook 100g venkel 300g peer 1 kropje eikebladsla 80-100g spelt(hele korrels) =l groentebouillon 2-3 el witte-wijnazijn 1 eierdooier 1 tl mosterd 2 el druivepittenolie 100g gruyhre in plakken 1 mespunt anijspoeder kruidenzoutzout... bekijk recept »

Venkelsalade Met Broccoli, Courgette En Garnalen

2 venkelknollen1 courgette1 eetlepel pesto5 eetlepels olijfolie extra vergine2 eetlepels citroensap1/2 theelepel zonnebloemolie1 eetlepel geschaafde amandelen100 gram broccoliroosjeszout100 gram gekookte gepelde garnalen Voorbereiding Maak de venkelk... bekijk recept »

Zalm

4 moten zalm2 venkelknollen50 gr. boter 1 dl. witte wijnzoutpeper. Voor de saus: 2 sjalotjes2 dl. witte wijn1 dl. creme fraiche50 gr. boter3 eetlepels pernod. Verwijder de stronk van de venkel knollen en de buitense rok, snij venkel in luciferdunne r... bekijk recept »

'thee' van visbouillon met zalm en garnalen

1 venkel 2 stengels bleekselderij 2 teentjes knoflook 100 ml droge witte wijn 1 pot visfond 1 zout 1 peper 3 eetlepel(s) japanse sojasaus 2 eetlepel(s) citroensap 1 bakje cocktailgarnalen (125 g, ah) 1 schots zalmhaasje 1 bakje rucolacress of tuinker... bekijk recept »

Gegrilde zalm ‘en papilotte’

4 moten zalm of zalmfilets (ca. 150 g per s; tuk) 1 limoen of citroen versgemalen peper gemalen zeezout of zout 1 dl olijfolie 1 venkelknol 1 courgette 50 g boter 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvri; es) 4 stukken vetvrij bakpapier of alumi... bekijk recept »

De pompoensalade met geitenkaas van Marieke Paalmans

50 gr quinoa300 ml groentebouillon1 halve flespompoen of ronde pompoen1 halve venkelknol2 el venkelzaad1 scheutje en 150 ml olijfolie75 gr veldsla4 el rozijnen1 kleine zure appel (in stukjes)4 el balsamicoazijn5 el troebele appelsap 6 tl mieriksworte... bekijk recept »

Italiaanse hamburger met bier van René Pluijm

1 halve courgette1 venkelknol1 rode ui1 bol knoflook en 1 losse teen1 gele paprika1 rode paprika2 el zongedroogde tomaten1 tl mosterd2 el kappertjes1 el olijfolie1 el pijnboompitten1 el Parmezaanse kaaspeper en zout1 flesje bier4 authentieke slagersb... bekijk recept »

Pagina 77 van 100