Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Quiche met radijsjes

1 el Solo Vloeibaar 1 pak bladerdeeg (koelvak) 1 bosje radijsjes 350 g boterrapen 1 el erwtjes 1 lente-uitje 250 g ricotta 2 eieren versgemalen peper zeezout Voor het slaatje: 2 venkelknollen 2 roze pompelmoezen radijsscheutjes waterkers Extr... bekijk recept »

Bouillabaisse

500 gram verse vis kabeljauw,zalmmoot,ongepelde garnalen. 1/2 prei 1/2 venkel 1/2 ui 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook 2 tomaten 1 blaadje laurier 1 eetlepel provencaalse kruiden op olie 3 draadjes saffraan zout ,versgemalen peper Maak de soor... bekijk recept »

Bouillabaisse Van Zeeduivel, Poon, Baars En Zeepaling

1 kilo vis in stukken (zeeduivelpoonpietmanzeepaling) vismarinade viskruiden vuurkruiden 200 gr ui 3 teentjes knoflook 4 aardappelen een halve venkel 2 el gesnipperde peterselie tijm en laurier 1 l visfund enkele draadjes saffraan olijfolie peper en ... bekijk recept »

Aardappelbouillabaisse met griet en ailolie

4 grote vastkokende aardappelen 3 dl olijfolie zout en peper 1 teentje look 4 el mayonaise 1 el verse bieslook 1 dl witte wijnazijn 2 boterhammen 400 g griet (in 4 stukken) 2 venkel 2 dl bisque (kant-en-klaar) saffraanSnijd de aardappelen en de venke... bekijk recept »

Provençaals gebraad met ratatouille nigoise

Voor 4 personen: 1 Provencaals gebraad (± 1,2 kg) 6 tomaten 2 a 3 venkelknollen 1 sjalot 1 teentje knoflook 2 eetl. kappertjes 2 eetl. olijfolie 1/2 eetl. Provencaalse kruiden cayennepeper peper en zout- Snij de venkel in grote stukken en de... bekijk recept »

Ree met sinaasappel en broodkruim

Voor 4 personen: reefilets 2 sinaasappelen 1 steranijs 1 dl water 1 eetlepel PH Wildbouillon 1 eetlepel balsamicoazijn Bakken & Braden 2 eetlepels Grand Marnier 8 schijfjes Gandaham 2 schijfjes ganzenlever ½ venkel Arachideolie tijm, rozemarijn e... bekijk recept »

Venkelschotel

voor 4 personen/bereidingstijd: ca 45 minuten: 200g uien 400 g tomaten 500g rundergehakt zout peper paprikapoeder 500 g venkel 300 g aardappelen 200 g geraspte kaas1.de uien pellen en fijnsnijden 2.de tomaten wassen, even in kokend water dompelen, da... bekijk recept »

Mediterrane dorade

Voor 4 personen: 4 dorade filets 5 bosuien gesneden 4 rode puntpaprika’s 50 ml sherry azijn 200 gram couscous verse peterselie 220 ml groentebouillon verse bieslook 1 sinaasappel (rasp van de schil) verse munt 1 citroen (rasp van de schil en het sap)... bekijk recept »

Mediterrane dorade

Voor 4 personen: 4 dorade filets 5 bosuien gesneden 4 rode puntpaprika’s 50 ml sherry azijn 200 gram couscous verse peterselie 220 ml groentebouillon verse bieslook 1 sinaasappel (rasp van de schil) verse munt 1 citroen (rasp van de schil en het sap)... bekijk recept »

Gevulde mediterrane zeebaarsfilet met tomatencouli

Voor 4 personen: 4 zeebaarsfilets 6 eetlepels boulgour een halve aubergine 1 courgette een halve venkel 3 mooie tomaten 2 sjalotten enkele takjes peterselie en koriander 1 blik gepelde tomaten (400 g) 1 dl witte wijn 1 dl gevogeltefond 2 eetlepels ol... bekijk recept »

Pagina 75 van 100