1000 recepten met venkel
500 g verse zalm (fijngehakt)1 limoen1 ei1 bosje dille (gehakt)50 g bloemolijfolie4 broodjes1 venkelsla4 el mayonaise1 kl mosterd1 kl peperbollen (roze)1. Rasp de limoenschil, pers de limoen uit. Meng het zalmgehakt met de limoenrasp, de helft van he... bekijk recept »
800 g kipfilet4 appels1 zakje gemengde sla1 venkel0.5 rode ui1 sjalot (fijngehakt)1 el bieslook (gehakt)4 el maïsolie2 el ciderazijn1 vanillestokje1 el pijnboompitten (geroosterd)1 el rozijnen1 kl peperbollen (roze)50 g boter1 el suikerpeperzout1. Sn... bekijk recept »
1 kg grijze garnalen (ongepelde)1 tomaat1 wortel0.5 bleekselder1 venkelknol1 ui6 eiwittenboter2 el tomatenpuree3 l kippenfond1 teentje knoflook (gesnipperd)1 takje tijm2 takjes dille1 blaadje laurier5 peperbollen (gekneusd)peperzout1. Fruit de groent... bekijk recept »
2 zalmfilets (elk 100 g)2 kabeljauwfilets (elk 100 g)6 scampi's1 rode paprika1 groene paprika1 venkel1 ui1 borrelglaasje pernod1 l visfond1 kl olijfolie2 teentjes knoflookdillepeperzout1. Snij de scampi's van kop tot staart in en verwijder het zw... bekijk recept »
4 rode ponen (panklare)400 g visfilets (kabeljauw, zeeduivel...)4 moten paling (liefst zeepaling)200 g scampi500 g mosselen8 langoustines2 vleestomaten1 el geconcentreerde tomatenpuree1 l visfondolijfolie4 knoflookteentjes1 prei1 venkel1 ui1 rode pep... bekijk recept »
2 kreeften1 venkel5 wortelen100 g asperges (Chinese, geblancheerd)25 dl water7.5 dl witte wijn1 scheut pernod1 kl wasabipasta (uit een tube)3 el limoensap1 kl oestersaus250 g gezouten boter2 el poedersuiker1 cm gember1 el zwarte peperkorrels (gekneus... bekijk recept »
4 zalmfilets (elk 140 g)400 g bataat (zoete aardappelen)600 g wortelen50 g amandelen100 g feta1 tl honing2 el citroensap2 el boter5 el olijfolie20 g pompoenpitten150 g venkelpeperuit de molen peper (voor de vis)zout1. dunne staafjes. 2. Kook de ... bekijk recept »
2 venkelknollen, in dunne plakjes 4 el olijfolie extra vierge 4 stukken PLUS Zalm zonder huid (ca. 500 g) ½ zak voorgekookte krieltjes (à 450 g) 1 bakje PLUS Italiaanse mix (kruiden) 1 bakje PLUS Zeezoutboter (à 100 g) 1 bi... bekijk recept »
1 kleine venkel 2 vetarme bouillonblokjes 120 g diepgevroren erwtjes 2 eetlepels olijfolie 220 g groene mini-asperges 1 afgestreken eetlepel bloem 20 cl verse room 120 g extrafijne sperziebonen (nettogewicht, schoongemaakt) peper en zout vers... bekijk recept »
3 eetlepels Solo Vloeibaar 3 g Ricard 160 g verse pasta (spaghettini of tagliatelle) al dente gekookt korianderpoeder 4 blaadjes basilicum 30 g parijse champignons zout en peper 30 g preiwit 30 g venkel snuifje safraan 0.5 koffielepel kurkuma... bekijk recept »