Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Ui-venkelsoep

1 el olijfolie 6 gesnipperde middelgrote uien 2 el fijngehakte tijm 1 el rozemarijnblaadjes 1,2 l groente-of runderbouillon 600 ml water 425 g in fijne plakjes gesneden venkel zout en peper geschaafde Parmezaanse kaas om te garneren Giet de olie in e... bekijk recept »

MAALTIJDSALADE MET VARKENSHAAS EN GEITENKAAS

1 rode grapefruit1-1 1/2 el honing2 el grove mosterd75 g rucola1 venkelin dunne reepjes1 stronkje witlof,blaadjes losgehaald1 varkenshaasje a 200 g,in plakjes gesnedenzout,peper1 el olie75 g geitenkaas,verbrokkeld1 ciabattabrood,in plakken Schil de g... bekijk recept »

Zeebaars Op Vel Gebakken Met Bouillabaissesaus

4 zeebaarsfilets van 150 g (loup de mer mediterraneen) 2 tomaten gepeld en in vier gesneden geperste look 1 dl olijfolie Voor de bouillabaissesaus 25 cl olijfolie 1.ui 1 preistengel 80 g venkel teentje look tijm 1 Koffielepel saffraandraadjes ... bekijk recept »

Bouillabaisse Met Croutes En Stokbrood

Benodigdheden voor 1 liter bouillon (4 a 5 personen). saffraandraden 5 a 6 teentjes knoflook olijfolie 2 middelgrote uien 2 middelgrote preien 2 stengels selderij 1 venkelknol 500 g tomaten 1 sinaasappel 10 a 12 takjes peterselie 1 eetlepel tomatenpu... bekijk recept »

Franse Vissoep

1 venkelknol 1 ui fijngehakt 1 teentje knoflook fijngehakt 1 eetlepel olijfolie 1 flesje Maggi Basis voor Tomatensoep 1 kruidenboeket (tijmpeterselielaurier) 200 g zalmfilet in blokjes 200 g scholfilets in reepjes 200 g gekookte mosselen 100 g gepeld... bekijk recept »

Pittige Pompoensoep Met Paling

500 gr pompoen 1 liter kruidenbouillon 150 ml finesse (magere kookroom) 1Venkel 1 Gele of oranje paprika 1 ui 0,5 theelepel cajennepeper 1 theelepel Salie 1 teen knoflook flinke scheut sherry 200 gr paling scheutje olijfolie - Schil de pompoen en sni... bekijk recept »

Winterratatouille Met Ham

Halve venkel, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 courgette, 1 ui, halve aubergine, 12 kleine aardappeltjes, 400 g gekookte ham in blokjes, enkele takjes dille en petrerselie, 4 etlepels olijfolie, 2 koffielepel provencaalse kruiden, ... bekijk recept »

Provencaalse Runderreepjes

2 bakjes Provencaalse runderreepjes (AH), 2 venkel, 1 winterpeen, 2 uien, 1 teentje knoflook, 200 ml creme fraiche, zout en peper, krieltjes Bak het vlees en de krieltjes apart. Voeg bij het vlees de plakjes winterpeen en bak het geheel 5 minuten. Vo... bekijk recept »

Romige Provencaalse Runderreepjes

6 eetlepels olijfolie 1 duopak krieltjes (700 gram) 2 schaaltjes provencaals gekruide runderreepjes a ca. 250 gram 1 winterwortel 2 venkelknollen 2 uien 1 teentje knoflook 1 pakje creme fraiche schenkbaar (200 ml) In koekenpan 3 eetlepels olie verhit... bekijk recept »

Romige Provencaalse Runderreepjes

6 eetlepels olijfolie 1 duopak krieltjes (700 gram) 2 schaaltjes provencaals gekruide runderreepjes a ca. 250 gram 1 winterwortel 2 venkelknollen 2 uien 1 teentje knoflook 1 pakje creme fraiche schenkbaar (200 ml) In koekenpan 3 eetlepels olie verhit... bekijk recept »

Pagina 81 van 100