1000 recepten met venkel
1 el olijfolie 6 gesnipperde middelgrote uien 2 el fijngehakte tijm 1 el rozemarijnblaadjes 1,2 l groente-of runderbouillon 600 ml water 425 g in fijne plakjes gesneden venkel zout en peper geschaafde Parmezaanse kaas om te garneren Giet de olie in e... bekijk recept »
1 rode grapefruit1-1 1/2 el honing2 el grove mosterd75 g rucola1 venkelin dunne reepjes1 stronkje witlof,blaadjes losgehaald1 varkenshaasje a 200 g,in plakjes gesnedenzout,peper1 el olie75 g geitenkaas,verbrokkeld1 ciabattabrood,in plakken Schil de g... bekijk recept »
4 zeebaarsfilets van 150 g (loup de mer mediterraneen) 2 tomaten gepeld en in vier gesneden geperste look 1 dl olijfolie Voor de bouillabaissesaus 25 cl olijfolie 1.ui 1 preistengel 80 g venkel teentje look tijm 1 Koffielepel saffraandraadjes ... bekijk recept »
Benodigdheden voor 1 liter bouillon (4 a 5 personen). saffraandraden 5 a 6 teentjes knoflook olijfolie 2 middelgrote uien 2 middelgrote preien 2 stengels selderij 1 venkelknol 500 g tomaten 1 sinaasappel 10 a 12 takjes peterselie 1 eetlepel tomatenpu... bekijk recept »
1 venkelknol 1 ui fijngehakt 1 teentje knoflook fijngehakt 1 eetlepel olijfolie 1 flesje Maggi Basis voor Tomatensoep 1 kruidenboeket (tijmpeterselielaurier) 200 g zalmfilet in blokjes 200 g scholfilets in reepjes 200 g gekookte mosselen 100 g gepeld... bekijk recept »
500 gr pompoen 1 liter kruidenbouillon 150 ml finesse (magere kookroom) 1Venkel 1 Gele of oranje paprika 1 ui 0,5 theelepel cajennepeper 1 theelepel Salie 1 teen knoflook flinke scheut sherry 200 gr paling scheutje olijfolie - Schil de pompoen en sni... bekijk recept »
Halve venkel, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 courgette, 1 ui, halve aubergine, 12 kleine aardappeltjes, 400 g gekookte ham in blokjes, enkele takjes dille en petrerselie, 4 etlepels olijfolie, 2 koffielepel provencaalse kruiden, ... bekijk recept »
2 bakjes Provencaalse runderreepjes (AH), 2 venkel, 1 winterpeen, 2 uien, 1 teentje knoflook, 200 ml creme fraiche, zout en peper, krieltjes Bak het vlees en de krieltjes apart. Voeg bij het vlees de plakjes winterpeen en bak het geheel 5 minuten. Vo... bekijk recept »
6 eetlepels olijfolie 1 duopak krieltjes (700 gram) 2 schaaltjes provencaals gekruide runderreepjes a ca. 250 gram 1 winterwortel 2 venkelknollen 2 uien 1 teentje knoflook 1 pakje creme fraiche schenkbaar (200 ml) In koekenpan 3 eetlepels olie verhit... bekijk recept »
6 eetlepels olijfolie 1 duopak krieltjes (700 gram) 2 schaaltjes provencaals gekruide runderreepjes a ca. 250 gram 1 winterwortel 2 venkelknollen 2 uien 1 teentje knoflook 1 pakje creme fraiche schenkbaar (200 ml) In koekenpan 3 eetlepels olie verhit... bekijk recept »