Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Romige Provencaalse Runderreepjes

6 eetlepels olijfolie 1 duopak krieltjes (700 gram) 2 schaaltjes provencaals gekruide runderreepjes a ca. 250 gram 1 winterwortel 2 venkelknollen 2 uien 1 teentje knoflook 1 pakje creme fraiche schenkbaar (200 ml) In koekenpan 3 eetlepels olie verhit... bekijk recept »

Romige Provencaalse Runderreepjes

6 eetlepels olijfolie 1 duopak krieltjes (700 gram) 2 schaaltjes provencaals gekruide runderreepjes a ca. 250 gram 1 winterwortel 2 venkelknollen 2 uien 1 teentje knoflook 1 pakje creme fraiche schenkbaar (200 ml) In koekenpan 3 eetlepels olie verhit... bekijk recept »

Romige Provencaalse Runderreepjes

6 eetlepels olijfolie 1 duopak krieltjes (700 gram) 2 schaaltjes provencaals gekruide runderreepjes a ca. 250 gram 1 winterwortel 2 venkelknollen 2 uien 1 teentje knoflook 1 pakje creme fraiche schenkbaar (200 ml) In koekenpan 3 eetlepels olie verhit... bekijk recept »

Bouillabaisse, nieuwe versie

1 venkel olijfolie600 g kerstomaten1 ui, gesnipperd2 teentjes look, gehakt50 ml witte wijn400 ml visfond1 kg schelpdieren, gespoeld en schoongemaakt500 g mosselen, gespoeld en schoongemaakt500 g zalm, zonder vel basilicum dille zout, peper1. Maak de ... bekijk recept »

Tzatzikisaus, revisited

1 venkel, geraspt 1/2 komkommer, geraspt 500 g yoghurt op z'n Grieks 1 lookteentje, geplet 1 bakje tuinkers, fijngesnipperd ½ bussel platte peterselie, fijngesnipperd 3 verse munt, fijngesnipperd 3 El verse dragon, fijngesnipperd het sap van 1/2 c... bekijk recept »

Mediterrane groentecrumble

4 vastkokende aardappels geschild, in parten2 venkelknollen in repen of smalle partjes6 eetlepels olijfolie2 (rode) uien in ringen4 teentjes knoflook fijngehakt1 grote wortel of 200 g bospeen in plakjes1 courgette in plakken3 tomaten in partjesbosje ... bekijk recept »

Venkelsalade met rode appel en aalbessen

1. 2 venkelknolletjes, gewassen1 elstar appel, gewassen4 à 6 takjes aalbessen1 eetl. vers citroensap2 à 3 eetl. notenoliezout en versgemalen peper2 eetl. gehakte walnoten 2. Schaaf de venkel in flinterdunne plakken en verdeel deze over ... bekijk recept »

PASTASTRIKJES MET GEHAKT

1 ui 4 wortelen 150 GR gemalen gruyerekaas 500 GR gehakt 500 Gr pastastrikjes 1,5 soeplepel olijfolie 1 venkel 250 GR champignons 1 paprika rood of groen 1 à 2 gepelde tomaten 1 courgette eventueel 1 bouillonblokje Knorr Finesse Mediterr... bekijk recept »

Biermosselsoep

1 kg mosselen 50 g boter 200 g preiwit 200 g venkel 200 g wortelen 1 flesje Tongerlo Tripel Blond 8° 1 dl room 4 el selderblaadjes peper zout1. Borstel de mosselen schoon. Snij de prei, de venkel en de wortelen fijn. Smelt de boter in een pan en... bekijk recept »

Wijtingsoep

600 g wijtingfilet 1 ui 1 wortel 1 wit van prei 1/2 venkel 1 teentje knoflook 1 aardappel 1 takje tijm 1 blad laurier 2 dl droge witte wijn 1 klontje boter peper en zout 1. Snipper de ui, wortel, venkel en prei in fijne stukjes.2. Laat de groe... bekijk recept »

Pagina 83 van 100