1000 recepten met venkel
1 kleine ui 1 teentje knoflook 1 tl venkelzaad 2 el bakolie 2 kruimige aardappelen 2 flinke venkelknollen met groen 1.2 l groente- of visbouillon 125 ml room 250 g grijze garnalen 1. Pel en snipper de ui en knoflook. Vijzel of hak het venkelzaad f... bekijk recept »
4 eetlepels Bertolli Robusto extra vergine olijfolie 3 bosuitjes 1 venkelknol 1 stengel witte selder 500 gram winterwortel 0.5 theelepel komijnpoeder 150 gram aardappels 1.2 l kippenbouillon 4 eetlepels room peterselie voor de garnering zout e... bekijk recept »
Solo 500 g pastinaak 500 g venkel 1 ui 1 peer 1.5 l groentenbouillon 50 g bacon 1. Was de venkel zorgvuldig en snijd in stukjes. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in stukjes. Pel de ui en versnipper hem. Schil de peer, verwijder het... bekijk recept »
1 venkel 1 ui 4 eetlepels Solo light 1 l groentebouillon 2 sneden volkorenbrood 75 gr grijze garnalen 2 eetlepels fijn gesnipperde bieslook 1. Snij de venkel en de ui in blokjes. Stoof ze in 2 eetlepels gesmolten Solo aan en giet er de bouillon b... bekijk recept »
2 grote zeebaarzen 2 el venkelzaad 2 rode uien 2 venkelknollen 2 citroenen sap van 1 citroen 1 bosje verse peterselie olijfolie 1 dl witte droge wijn peper zout1. Snij de uien, de venkel en de citroenen in plakken. Haal de vissen leeg, ontschu... bekijk recept »
450 g garnalen 2 preistaven 1 venkel 3 el bloem 1/2 glas droge witte wijn 1 kop melk 1 eierdooier olijfolie peper zout 1/2 bosje verse peterselie 1 plak bladerdeeg 1. Snij de prei en de venkel fijn. Stoof ze 6 min in een scheut hete olijfolie.... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets 1 citroen (bio) 1 venkel 4 takjes tijm 4 kleine blaadjes laurier peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 180°.2. Snij 4 dunne plakjes van de citroen.3. Leg de kabeljauwfilets op 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie, kruid met pe... bekijk recept »
400 gr zalm, snuifje koriander en 1 appelsien 5 radijzen en 1/4 venkel 1 eetl zalmforeleitjes en 2 eetl zure room 1 handje jonge sla 1. Snij de zalm in plakjes snijden en kruid met peper, zout en gemalen koriander. Overgiet met 2 el olijfolie. 2. Sn... bekijk recept »
800 gr kippenborstfilet 250 gr verse soyascheuten 1 st venkel 4 cm verse gember 1 st mango 2 eetl geroosterde sesamzaadjes 165 ml kokosmelk 2 eetl oosterse bakolie(van shiwa of zo) 2 koffielepels kerriepoeder1. snij de kipfilets i reepjes2. snij de v... bekijk recept »
2 st venkelknollen 1 st ui 1 teentje look 1 halve liter groente- of kippenbouillon 1 half bliikje witte bonen 4 sneetjes volkorenbrood 50 gr gerapte parmezaanse kaas1. 1.Maak de groente schoon en bewaar het groen van de venkel.2. 2.Snijd de venkelkno... bekijk recept »