1000 recepten met venkel
2 gefileerde verse makrelen 1 ons kruisbessen 2 eetlepel(s) droge witte wijn of cider 2 eetlepel(s) gehakte verse venkel 1 eetlepel(s) gehakte verse bieslook Leg de helft van de makreel in partjes gesneden met de helft van de venkel in de cider. Snij... bekijk recept »
2 blikjes croissantdeeg 1 losgeklopte eierdooier 500 g venkel in reepjes Peper Zout 1.25 dl creme fraiche 3 eieren 2 el fijngehakte bieslook 1 groot blik roze zalm, uitgelekt, verbrokkeld 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt Kleine ingevette bakplaat ... bekijk recept »
1 st. venkel 1 st sinaasappel 100 gr. gerookte kipfilet 2 el mayonaise 2 el yoghurt 1 eetlepel witte vermouth 10 gr dragon 30 gr lolo bianco 2 el pistache nootjes Zout Peper Snijd de venkel in heel kleine stukjes en overgiet ze in een zeef met koken... bekijk recept »
4 sneetjes brood1 el kappertjes1 tomaat (in plakjes)50 g rucolabloem250 g haloumi (in plakjes)1 el mayonaise0.5 kl mosterd1 el witte wijnazijn2 el olijfolie1 el dille (gehakt)0.5 venkel (in dunne plakken)peperzout1. Snij de kaas, de tomaat en de venk... bekijk recept »
400 g verse zalm1 el viseitjes (zalmforel)1 sinaasappelhandvol jonge sla5 radijzen0.25 venkel2 el zure roomolijfoliekoriander (gemalen)peperzout1. Snij de zalm in fijne plakjes. 2. Schil de sinaasappel grondig en snij de partjes tussen de vlieze... bekijk recept »
800 g zalmfilets1 rode biet (voorgekookt)1 citroen (sap)100 ml gin100 g suiker100 g zout1 venkel1 bosje radijzen5 takjes dille1 potje mierikswortelcrème1. Meng de rode biet met de gin, het zout, de suiker en het citroensap in een blender. 2. Doe de z... bekijk recept »
1 zakje gemengde sla200 g tuinbonen (vers, diepvries of blik)150 g artisjokken (gemarineerd uit bokaaltje)4 geitenkaasjes (zachte, elk 50 g)1 venkel0.5 citroen (sap van)olijfolie6 sprietjes bieslookpeperzout1. Dop de tuinbonen (als je verse gebruikt)... bekijk recept »
3 kipfilets200 ml kippenbouillon1 venkel1 ui3 teentjes knoflook1 blikje witte bonen (uitgelekt)1 blikje tomatenblokjes60 g zwarte olijven (zonder pit)50 g pijnboompitten2 el bladpeterselie2 el olijfoliepeperzout1. Maak de venkel schoon en snij in par... bekijk recept »
4 stukjes verse zalm (van 75 g)1 citroen (in heel dunne plakjes)0.5 venkelknol8 blaadjes basilicum8 zwarte olijvenolijfoliepeperzout1. Snij de venkel in flinterdunne plakken (liefst met de mandoline). 2. Leg 4 vellen aluminiumfolie open. Leg op elk w... bekijk recept »
2 citroenen600 gram tilapiafilet100 milliliter olijfolie2 venkelknollen, in blokjes2 teentjes knoflook, fijngehakt1 blikje ansjovis, uitgelekt, fijngehakt2 eetlepels gehakte munt2 eetlepels kappertjes1. Snijd 1/2 citroen in plakjes en pers de overige... bekijk recept »