1000 recepten met venkel
Voor 4 personen: 2 venkelknollen 600 g zalmfilets 1 sjalot voor de kaassaus: 50 g vetstof 50 g bloem 1/2 l melk peper, zout nootmuskaat 150 g gemalen kaasVerwarm de oven voor op 175 Haal de venkel uit elkaar. Pocheer de venkel gedurende 5 minuten in ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kwartels 8 tot 12 vastkokende aardappels 1 flinke venkel chantarellen 100 gram 2 citroenen kruiden: bosje verse salie, takjes rozemarijn, knoflook, gedroogd pepertje, zout en peper olijfolie, 3 dl witte wijn (Soave)Kwartels en de g... bekijk recept »
4 lamsfilets100 gr gezeefde tomaten1 dl rode wijn0,5 dl room2 el olijfolie1/2 koffielepel rozemarijnpeper en zout[colr=blue]Voor de gevulde venkel[/color]2 kleine venkelknollen8 stukken gedroogde tomaat1 sjalot1 el paneermeel1 el olijfoliepeper en zo... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 lamskotteletten 1 à 2 eieren bloem gemengde noten paneermeel tijm peper en zoutDoe wat peper en zout op de kotteletten. Draai ze in de bloem en daarna door de losgeklopte eieren. Maal de gemengde noten fijn en meng ze met het panee... bekijk recept »
32 roze garnalen2 kleine venkelknollen3 el extra vergine olijfolie2 el balsamicoazijnpeper en zout- Haal de roze garnalen uit de schaal. - Versnij de venkelknollen in julienne en snij de scheuten weg. - Blancheer de venkelreepjzs gedurende 5 minuten ... bekijk recept »
1 pak quorn sojasaus olijfolie 1 tl pesto risotto 2 venkelknollen 4 zongedroogde tomaten op olie peper en zout platte peterselie Parmezaanse kaasMarineer de quorn 2 uren in olie en sojasaus. Maak basisrisotto met witte wijn, bouillon, ui en knoflook.... bekijk recept »
2 venkelknollen 200 g gedroogde ham 8 cl olijfolie (extra vierge) 2 sneetjes wittebrood 3 takjes dille peper zoutDe venkel in flinterdunne plakjes snijden en op smaak brengen met de helft van de olijfolie, peper en zout. De korst van het brood verwi... bekijk recept »
2 blaadjes gelatine1 blikje tonijn naturel (ca 200 gram)200 gram creme fraiche1 theelepel mosterd2 eetlepels fijngehakte peterseliezoutversgemalen peper1 eetlepel citroensap1 grote venkelknol1 eetlepel olijfolie2 handsinaasappelsdesgewenst 2 eetlepel... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 venkelknollen 50 gram roomboter bouillonblokje 150 gram geraspte belegen kaasHaal het loof van de venkelknollen en snij deze in de lengte doormidden. Verwijder de harde delen van de knollen.Kook de venkelknollen in water met daarin... bekijk recept »
2 knollen venkel 20 gr boter 1 preiwit 1 blokje vleesbouillon 400 gr knolselder cro?tons 1 l water 125 gr room zout en versgemalen peper- Was de prei en de venkel,schil de knolselder en snijd alles in blokjes. Verwarm de boter in een pan en fruit er ... bekijk recept »