704 recepten met winterpeen
500 g spliterwten 300 g hamlappen 1 schouderkarbonade 1 speklapje 2 liter kraanwater 1 grote kruimige aardappel 1 dunne prei ½ struik bleekselderij 250 g winterpeen 2 uien 2 laurierblaadjes 285 g rookworsten1. Breng de erwt... bekijk recept »
700 g runderlappen 2 uien 2 tenen knoflook 2 winterpeen 50 g boter 100 g magere spekreepjes 3½ dl rode wijn 4 dl kraanwater ½ tl tijm 2 laurierblaadjes 1 vleesbouillontablet 250 g kastanjechampignons (bakje) 2 e... bekijk recept »
2 uien 500 g winterpeen 1 tomaat 2 el olijfolie 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma) 1 tl komijn (djinten) 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 400 g linzen (blik) 1 liter kraanwater 400 ml kokosmelk (blik) 1 groentebouillont... bekijk recept »
1 kg aardappelen (iets kruimig) 600 g winterpeen (in dunne plakken) 2 uien (in ringen) 100 ml halfvolle melk 1 el gedroogde dragon 4 el paneermeel 40 g boter1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de aardappelen. Snijd ze ... bekijk recept »
3 pastinaken 250 g winterpeen 500 g kruimige aardappelen, roodschillig 4 el olijfolie 2 tenen knoflook 2 tl gedroogde tijm 240 g gerookt ontbijtspek (stukje) 150 g witte kaas1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en... bekijk recept »
1 tuinkruidenbouillontablet 1 grote ui 1 winterpeen 3 stengels bleekselderij 100 g ontbijtspek (stukje) 30 g boter of margarine 400 g rundergehakt 150 ml rode wijn 2 eetlepels tomatenpuree zout versgemalen zwarte peper 3 dl... bekijk recept »
1 pastinaak 1 winterpeen 200 g spruitjes 3 el olijfolie 250 g champignons 1 snufje zout 1 snufje peper 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden 40 g smaakboter rode wijn1. Kook de pastinaak, peen en spruiten in water met zout in 10 min. beetgaar. Sp... bekijk recept »
300 g penne (pasta, zak 500 g) 3 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 1 bakje champignons ((250 g), in plakjes) 350 g winterpeen ((zak 1 kg), grof geraspt) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 schaal tilapiafilet ((28... bekijk recept »
1 ui 3 teentjes knoflook 4 eetlepels olie 1½ eetlepel sambal 1½ eetlepel suiker 2½ eetlepel kerriepoeder ½ eetlepel komijn 1 zak voorgekookte aardappeldobbeltjes (450 g) 3½ eetlepel kruidenbouillonpoeder ... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappel 250 g rode uien 500 g winterpeen 2 friszoete appels (bijv. pink lady) 50 g boter 785 g culinaire rosbief 100 g gerookte spekreepjes 150 ml Crisp Apple Cider 380 ml vleesfond 15 g salie1. Schil de aardapp... bekijk recept »