704 recepten met winterpeen
400 g pastinaken 200 g winterpeen 1 rode paprika 2 el olijfolie 7½ g tijm 2 tl grof zeezout 1 mespunt chilipeper (uit molen) 100 g aioli1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in frieten. V... bekijk recept »
4 eieren (op kamertemperatuur) 2 rozen ((wit of geel), alleen de bloemblaadjes) 6 el kristalsuiker (fijn (pak 750 g)) 125 g bruine basterdsuiker (zak 500 g) 150 ml zonnebloemolie 125 g winterpeen (geraspt) 150 g z... bekijk recept »
250 g ui 300 g winterpeen 300 g knolselderij 1 kg vastkokende aardappelen 500 ml water 1 bouillon keteltje groenten (28 g) 2 el vloeibare margarine 1 takje tijm 1 ingevette ronde ovenschaal 1 aluminiumfolie1. Verwarm de oven voor tot 180 &de... bekijk recept »
1 kg ossenstaart (op kamertemperatuur, van de meesterslager*) 1 el olijfolie 1 winterpeen 1 ui 4 kruidnagels 1 prei 2 tenen knoflook 2 laurierblaadjes 15 g tijm 1½ liter runderbouillon 350 ml shiraz 2 el Madeira (... bekijk recept »
1 rode ui 1 winterpeen 200 g sperziebonen 3 el olijfolie 140 g tomatenpuree 2 liter kraanwater 3 visbouillontabletten 400 g cannellinibonen 200 g pastaschelpjes (pasta per zuppa conchigliette) 300 g spinazie 500 g rauwe & gep... bekijk recept »
3 eetlepels olie 2 uien (gesnipperd) 2 theelepels sambal oelek 2 theelepels komijn (djinten) 600 g winterpeen (in dunne plakken) 1 liter groentebouillon (tablet) 1 pot tuinbonen ((660 g), uitgelekt) 1 stokbrood&... bekijk recept »
1 grote winterpeen 2 eetlepels olie 100 ml sinaasappelsap 750 ml kippenbouillon (van tablet) 1 schaaltje verse rundersoepballetjes (ca. 200 g) versgemalen zwarte peper 4 eetlepels slagroom1. Winterpeen schoonmaken en in plakken ... bekijk recept »
4 tongfilets 2 eetlepels limoensap 4 eetlepels sojasaus 1 grote winterpeen 2 zakjes bosuitjes (a 3 stuks) 2 eetlepels verse peterselie (plat (schaaltje a 20 g), fijngesneden)1. Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze dro... bekijk recept »
500 g winterpeen (geschild) 1 kg aardappelen (iets kruimig, geschild) 100 g boter 500 g rundergehakt 1 blikje tomatenpuree (70 g) 1 rode paprika (in stukjes) 1 aubergine (in blokjes) 150 ml halfvolle melk1. Snij... bekijk recept »
2 el verse peterselie 1 beschuit 300 g half-om-halfgehakt ½ el Zaanse mosterd 1 ei 2 winterwortels 1 prei 50 g selderij 250 ml basis voor kippensoep 1 liter kraanwater 15 g rijst1. Snijd de peterselie fijn. Kruimel de beschui... bekijk recept »