Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Consomme De Gibier

1/2 kilo wildbeenderen 250 gram wildpoulet margarine (voor invetten) 1 winterpeen 1 ui 1 prei 1/4 knolselderij laurierblad peterselie foelieblaadjes kruidnagelen tijm rozemarijn peperkorrels 2 teentjes knoflook oesterzwammen selderij, bieslook aardap... bekijk recept »

Bouillabaisse

1000 gr witvis bv. kabeljauw,100gr mosselen,250gr noorse garnalen 500gr zalmfilet in stukjes,4ltr visbouillon3 sjalotten (gesn),1 theelepel koenjitpoeder,1 gesn lenteui200gr winterpeen in dunne reepjes1 theelepel tomatenpuree2 geperste tenen knoflook... bekijk recept »

Mosterdsoep

2 liter waterui2 kruidnagelen1 winterpeen2 steeltjes bleekselderij2 laurierblaadjes2 stukjes foeliepeperkorrelsteentje knoflook2 bouillonblokjes2 schijven gerookt spek 25 gr bloem25 gr boterverschillende soorten mosterdcreme fraichescheutje witte wij... bekijk recept »

Provencaalse Runderreepjes

2 bakjes Provencaalse runderreepjes (AH), 2 venkel, 1 winterpeen, 2 uien, 1 teentje knoflook, 200 ml creme fraiche, zout en peper, krieltjes Bak het vlees en de krieltjes apart. Voeg bij het vlees de plakjes winterpeen en bak het geheel 5 minuten. Vo... bekijk recept »

Pompoensoep.

1 pompoen 3 el olijfolie 1 winterpeen (250 g),geschild en in plakken 2 uien,fijngescheden 2 tenen knoflook,fijngescheden 2 laurieblaadjes 1 tl komijn 1 groentebouillontablet tabasco een paar druppels 1 bekertje creme fraiche Snijd de pompoen net als ... bekijk recept »

De echte Leidse hutspot van Mirja

voor 2 à 3 personen : 750 gr winterpeen 500 gr gesneden uien 750 gr aardappelen 500 gr riblappen (eventueel 200 gr spekjes om uit te bakken)Kook de winterpeen en uien, na toevoeging van een theelepel zout, 15 minuten en laat daarna goed uitlekken. Ko... bekijk recept »

Groentesoep met letters

Voor 4 personen: 300 g kipfilet 2 dikke winterwortels 2 grote vastkokende aardappels 2 stengels bleekselderij 2 uien 1 dikke poreiIn een pan met 1 liter koud water leg je de kipfilet. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, draai je het v... bekijk recept »

Spinazie-wortelcake

200 gr boter op kamertemperatuur extra voor invetten 4 eieren 250 gr zelfrijzend bakmeel 100 gr oude geraspte kaas 400 gr winterpeen 250 gr bladspinazie 1. - verwarm de oven voor op 175°C2. - klop met een mixer de eieren met de boter, voeg het zel... bekijk recept »

Verse tomatesoep

750 gram Roma tomaten 1 Ui 1 Winterpeen 1 Verse tijm 1 teen Knoflook 1 blikje Tomatenpuree 2 stuks Rundvlees bouillon 1 eetlepel Suiker 1 Peper 1 Zout1. Snij de tomaten in vieren (zonder de harde stukjes)2. Snij de ui in middelfijne stukjes3. R... bekijk recept »

Hollandse roerbakgroenten met kipfilet

300 gram winterpeen geschild300 gram knolselderij400 gram kipfilet in blokjes2 eetlepels vloeibaar bakproduct400 gram champignons schoongeveegd1 bosje lente -/bosuitjesblaadje selderij grofgehakt1. Snijd de winterpeen en knolselderij in gelijke s... bekijk recept »

Pagina 48 van 71