Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Pittige Pompoensoep

1 pompoen (1 kilo) 1 winterpeen (250 gram) 2 grote uien 3 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 theelepel komijnzaad 2 laurierblaadjes 1 liter water 1 blokje groentebouillon Naar smaak zout Naar smaak peper Naar smaak Tabascosaus (rode peper) 125... bekijk recept »

Struisvogel Risotto

1 winterpeen 1 ui 4 takjes verse selder 2 eetlepels olijfolie 400g risotto rijst 300ml droge witte 1 liter rundvleesbouillon 250g paddestoelenmix zout versgemalen peper 2 eetlepels boter 600g struisvogel biefstuk Schil de winterpeen en snij deze in k... bekijk recept »

Risotto

100 gram winterpeen 2 sjalotten 200 gram shii-take 10 takjes koriander 4 eetlepels zonnebloemolie 1 pak risotto rijst 2 runderbouillontabletten 1 dl droge witte huiswijn 300 gram rauwe ham 1 eetlepel olijfolie extra vierge Maak de winterpeen schoon ... bekijk recept »

Risotto Met Struisvogel

- 1 winterpeen - 1 ui - 4 takjes verse selderie - 2 eetlepels olijfolie - 400g risotto rijst (Lassie) - 300ml droge witte Huiswijn (Super) - 1 liter rundvleesbouillon - 250g paddestoelenmix - zoutversgemalen peper - 2 eetlepels boter - 400g struisvog... bekijk recept »

Risotto Met Struisvogel

1 winterpeen I ui 4 takjes verse selderie 2 eetlepels olijfolie 400g risotto rijst (Lassie) 300ml droge witte Huiswijn (Super) I liter rundvleesbouillon 250g paddestoelenmix zoutversgemalen peper 2 eetlepels boter 400g struisvogel biefstuk Schil de ... bekijk recept »

Foe yong hai met garnalen

Voor 4 personen: 1 dunne prei 1/2 kleine winterpeen (ca. 100 g) 2 kleine uien 2 teentjes knoflook enkele takjes selderij 4 el tuinerwten 4 el olie 8 eieren 125 g roze garnalen 1 blikje tomatenpuree (70 g) 250 ml kippenbouillon (van tablet) ... bekijk recept »

Struisvogel Risotto

1 winterpeen, 1 ui, 4 takjes verse selder, 2 eetlepels olijfolie, 400g risotto rijst, 300ml droge witte, 1 liter rundvleesbouillon, 250g paddestoelenmix, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels boter, 600g struisvogel biefstuk- Schil de winterpeen en s... bekijk recept »

Broccolistamppot met pijnboompitten

Voor 2 personen: 2 eetlepels pijnboompitten 50 g grano padano (stukje) 1 zak broccoliroosjes (300 g) 600 g kruimige aardappels 1 eetlepel olijfolie 200 g winterpeen, in blokjes 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 teentje knoflook, geperst 250 ml g... bekijk recept »

Witlof Gebakken

8 st witlof lang en smal van model1 st winterpeen1 st prei4 stengels peterselie25 gr boterpepernootmuskaat1/4 kippenbouillon blokje. Kook de witlof in water met het kippenbouilon blokje af. De witlof mag niet gaar zijn ze moet van binnen nog stevig z... bekijk recept »

GEVULD STOKBROOD**

2 baguettesboter4 blaadjes sla1/2 winterpeen4 hardgekookte eieren300 gram brie. Bereidingswijze Halveer de baguettes en snijd ze open. Besmeer ze met boter. Was de sla en leg ze op het brood. Schrap de winterpeen schoonsnijd deze in flinterdunne reep... bekijk recept »

Pagina 46 van 71