Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Henrike's Gekruide Wortelsoep

750 gram winterpeen scheutje Maggi Basis voor Franse Uiensoep1 ui 4 stengels bleekselderij 1 rode paprika 2 teentjes knoflook 1 eetlepel Mexicaanse kruidenzoutloos/natriumarm (zakje) 150 ml droge witte wijn In een soeppan ruim 1 liter water aan de ko... bekijk recept »

Mosterdsoep 7

2 eetl mosterdzaad 1 winterpeen 1 prei 1/2 ui 1 potje kippenbouillon 2 potjes water 1 potje creme fraiche peterselie eventueel zaanse mosterd Laat 2 eetlepels mosterdzaad in een bakje met 2 dl kokend heet water 2 uur weken. Snijd een winterwortel en ... bekijk recept »

Pompoensoep

1,5 kg Pompoen 1 dikke ui 1 dikke winterpeen 2 aardappels teentje knoflook stuk verse gember (ong. 4 cm.) 1,5 L kippenbouillon scheut olijfolie boterzwarte peper en slagroom (of room culinair) Smelt de boter samen met de olijfolie en roerbak alle gro... bekijk recept »

Wortel-Pompoensoep

1 ui2 el zonnebloemolie1 tl kerriepoeder of garam masala (toko)350 gr worteltjes of winterpeen300 gr schoongemaakte pompoen1l kippen of runderbouilloncreme fraiche en verse koriander Snipper de ui fijn. Schrap de worteltjes en snijd ze in stukjes. Sn... bekijk recept »

Puchero Maxima

3 liter water 450 gram mager rundvlees uit een stuk 150 gram kipfilet 1 ui 1 groene paprika 1 grote aardappel 2 rapen 4 hele peperkorrels 1/2 winterpeen of 1 klein exemplaar 30 gr rijst of vermicelli enkele takjes peterselie zout Snij de groenten in ... bekijk recept »

Pitt-i-panna

Margarine8 middelgrote aardappels250 gr. spekjes500 gr. runderlappen4 winterpenen4 uienpeperzoutpeterselie4 eieren Bak het rundvlees aan in de margarine tot het mooi van kleur is. Voeg de uien winterpeen en aardappels toe. laat dit alles op een laag ... bekijk recept »

Ardenner Kalfs Karbonades

4 FLINKE KALFSKARBONADES,2 e.l. zwarte peper korrels2 e.l. jeneverbessen2 t.l. basilicumzout1 winterpeen2 uien150 gr. boter2 e.l. olijfolie150 gr in dobbelsteentjes gesneden Ardennerham1/2 fles droge witte wijneen paar witte boeterhammen en flink wat... bekijk recept »

Vispakketjes Met Champignons, Prei, Komkommer En Wortel

800 g vis filet (ik heb het met kabeljauw gedaan)- 1 prei- 1 winterpeen- 1/2 komkommer- 150 g champignons- sap van 1/2 citroen- 4 eetlepels dillefijngesneden- 4 eetlepels peterseliefijngesneden- 2 eetlepels olie- zout- peper- olie of boter om in te v... bekijk recept »

WORTELREEPJES MET KAAS

300 g geschilde winterpeen of worteltjes250 ml kruidenbouillon2 e citroensap1/4 t suikerzout25 g boter3 e gemalen pikante kaas of fijngeraspte kaas 1. Snijd van de wortel heel smalle reepjes met een sambaltrekker of mes. 2. Kook wortelreepjes in boui... bekijk recept »

Wortelsoep Met Oosters Trekje

300 gr winterpeen 1 grote ui 2 tenen knoflook 1/2 theelepel gemberpoeder 1 pot gevogeltefond 1 kippenbouillontablet 1 eetlepel sesamzaad 2 eetlepels zure room naar smaak toevoegen: djintenkorianderpoederzoutpeper scheut olijfolie Wortels, ui en knofl... bekijk recept »

Pagina 57 van 71