Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Mosselen Naturel

4 kilo mosselen (voor 4 personen)1 bosje selderij2 middelgrote uien1 winterpeen zout en peper. Bereidingswijze Was de mosselen goed en doe ze in een grote pan waar een bodem water in zit. Voeg de gesnipperde groenten erbijen kruid het geheel met de p... bekijk recept »

Vietnamese Loempia`s

20 loempiavelletjes100 gr witte kool1 wortel of winterpeen100 gr mihoen200 gr varkensgehakt50 gr (Hollandse) garnalen3 teentjes knoflook1 theelepel suikerflinke scheut Nam Pla (Thaise vissaus)zonnebloemolie of arachide olieeventueel wat losgeklopt ei... bekijk recept »

Pot-Au-Feu (Puchero)

Zout1 grote ui1 groene paprika2 grote aardappelen1 winterpeen4 raapjeseventueel 2 kleine zoete aardappelen 1 bosje peterselie1 kilo mager rundvlees (aan 1 stuk)6 hele peperkorrels60 gram vermicelli (in plaast van vermicelli kan je ook rijstkleine mac... bekijk recept »

Chinese Kool Stamp

- 6 aardappelen - 1 chinese kool - 1 kleine winterpeen - 1 kleine rode paprika - 1 ui - scheutje sojaroom - 2 volle eetlepels amsterdamse uien - 1 appel - 1 eetlepel kerriepoeder - 1 snufje koriander poeder - snufje kardamonpoeder - Kook de... bekijk recept »

Zeeduivel-Gamba Kroon

4 keer 175gr Zeeduivelfilet mooie gelijke stukken 12 Scampies (zonder kop) 1 pakje zwarte tagliatelle (200gr) 125 cl kookroom 1 zakje saffraan Klein flesje droge wittewijn Knoflook pulp Prei,ui,winterpeen,witte peperkorrels,laurierblad en grof zeezo... bekijk recept »

Supersnelle Couscous Salade

175 gram couscous (middel)15 gram boter1/4 winterpeen200 gram wilde spinazie1 grote trostomaat1/2 bos verse platte peterseliehandvol rozijnenwitte balsamico azijnolijfoliezout en peper. Giet kokend water (kan ook lichte kruidenbouillon zijn voor extr... bekijk recept »

Nasi Kesasar

300 gram pandan rijst - 400 gram hamlappen in blokjes - 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie- 1 flinke ui - 3 teentjes knoflook - klein stukje trassi - halve cm. verse gember - 1 rode peper of meer naar smaak - 1 theelepel komijn ( djinten ) - ... bekijk recept »

Runderstoofpot

Bieflappen (2 stuks)1 rode peperwinterpeen,1 uiketjapketoumbarhete paprika poederhete peperbloembeetje melkbuillonblokje Zet de pan op het vuur met een ruime hoeveelheid olijfolie. voeg het mengsel uit de schaal toe. even goed aanbraden en ondertusse... bekijk recept »

Taco's Met Paddestoelen En Kaas

150 gram oesterzwammen 250 gram champignons 2 tl mexicaanse kruiden 1 el bieslook 1/2 bakje rucolakers 75 gram oude kaas (milner extra gerijpt)in dunne plakjes geschaafd 100 gram wortel/bleekselderij-rauwkost (ik heb 1 winterpeen en 2 stelen bleeksel... bekijk recept »

WORTELSALADE MET WORCESTERSAUS

300 g geschilde winterpeen of worteltjes 2 e citroensap 1 t suiker 1/4+1/4 t worcestersaus 1/4 t zout 3 e mayonaise 1/4 t gemberpoeder 1. Snijd heel smalle reepjes van wortel met sambaltrekker of mes. 2. Kook wortelreepjes bijna gaar in een bodem wat... bekijk recept »

Pagina 58 van 71