Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Djuvec

600 g lamslapjes 600 g varkenslapjes 2 uien 6 tomaten (of 1 liter gepelde en geplette tomaten in blik) 2 liter rudsbouillon 1 winterpeen 5 knoflookteentjes 3 eetlepels paprikapoeder peper en zout : 150 g savooikool 200 g sperziebonen 1 aube... bekijk recept »

Bulgaarse Yoghurt-worteldrank Met Gember

2 cm winterpeen 125 ml Bulgaarse yoghurt 2 dl wortelsap 2 theelepels gembersiroop 1 theelepel kerrie zout Snij de wortel in 4 plakjes en snij de plakjes tot het midden in. Mix met de staafmixer wortelsap, yoghurt en gembersiroop tot een gladde schui... bekijk recept »

Pompoensoep II

1 pompoen 1 flinke ui 1 teentje knoflook 1 winterpeen 1 groentebouillonblokje Kerrie Versgemalen peper 1 laurierblad 3 kruidnagels Ketjap Verse peterselie Slagroom Fruit de gesnipperde ui en knoflook en fruit een lepel kerrie en de in stukjes gesned... bekijk recept »

Vijf heerlijke

zie bij de bereidingen1. 5 verschillende supersimpele hapjes voor oudjaarsavond: 2 met vlees, 2 vegetarische en eentje met vis. Ze zijn geschikt als borrelhapjes, maar ook als onderdeel van een buffetje, of later op de avond tijdens een feest. Ze zij... bekijk recept »

Wortel-Kaassouffle

1 eetlepel boter om in te vetten ca. 300 g winterpeen 50 g boter 50 g bloem 3 dl melk 1 zakje geraspte oude kaas (150 gAH) 2 theelepels gemalen mosterdzaad (zakjeSilvo) 1 theelepel paprikapoeder zout (versgemalen) witte peper 4 eieren (op kamertemper... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 kilogram verschillende soorten verse vis1 kilo mosselen2 1/2 liter water12 gram zoutselderij,peterselieprei1 laurierblad en venkelgroen6 peperkorrels1/2 sinaasappelschil dun afgeschildmespunt saffraan1 dl droge witte wijn1 flinke prei1 kleine winte... bekijk recept »

Kaas-mosterdsoep Met Tortellini

1 dunne winterpeen van ongeveer 150 gram25 gram boter of margarine25 gram bloem wit of tarwe6 dl. water200 gram sperziebonen (vers of uit de diepvries)1 bouillontablet125 gram tortellini met kaasvulling of champignonvulling (voor niet-vegetariers kan... bekijk recept »

Halloweenrecept Pompoensoep

300 g linzen (pak 500 g Silvo)1 pompoenschoongemaakt en in stukken1 winterpeengrof gesneden1 grote uiinstukken2 tenen knoflookgepeld1 rode peper1 schaaltje platte peterselie (20g)1 tl tijm2 laurierblaadjes200 ml sherry125 ml creme fraiche Spoel de li... bekijk recept »

Pompoensoep Van Andreas Studer

Ca 500 gr. pompoenvlees in stukken. 1 a 2 sjalotten 1 winterpeen sap van twee geperste sinaas appels. rood pepertje Blikje cocosmelk. 500 ml. groente bouillon. stukje verse gember. laurier. Citroengras. om te garnerencreme fraiche en/of pompoenpit ol... bekijk recept »

Pompoensoep Met Kastanjechampignons

Ca. 1,5 kg pompoen (butternut)geschild en in stukken zonnebloemolie om in te bakken 2 zoete aardappels in stukjes 1/2 winterpeen in stukjes. 2 uien in stukjes 2 teentjes knoflook gehakt 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes 1 spaanse peper zonde... bekijk recept »

Pagina 56 van 71