Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

herfstpotje

1 Prei in julienne gesneden 1 Winterpeen in plakjes 1 Pot Bruine bonen 250 gr.Krieltjes 1 Rookworst 700 gr.Vlees (varkenshaas of kipfilet) ketjap sambalSnij de prei in julienne, de wortel in plakjes. Laat de bruine bonen uitlekken. De peen blancheren... bekijk recept »

Bolognesesaus

500 gram rundergehakt 1 kilo volrijpe tomaten 1 grote ui, gesnipperd 1 winterpeen, in blokjes 1 stengel bleekselderij, in halve maantjes 2 teentjes knoflook, uitgeperst 5 deciliter runderbouillon 3,75 deciliter rode wijn 2 eetlepels olijfolie 1 theel... bekijk recept »

Konijn Met Zuidvruchten

1 winterpeen 1 grote ui 4 takjes peterselie 2 dl droge witte wijn 1? dl oijfolie 5 kruidnagels 2 blaadjes laurier 1 theelepel gedroogde Provencaalse kruiden 2 konijnenbouten(ca. 300 gram) zout versgemalen peper 200 gram gedroogde tutti frutti Verhit ... bekijk recept »

Konijn Met Zuidvruchten

1 winterpeen 1 grote ui 4 takjes peterselie 2 dl droge witte wijn 1? dl olijfolie 5 kruidnagels 2 blaadjes laurier 1 theelepel gedroogde ProvenCaalse kruiden 2 konijnenbouten (a ca. 300g) zoutversgemalen peper 200 g tutti frutti Verhit de rest van de... bekijk recept »

Wortel-kaassouffle

1 eetlepel boter of margarine om in te vetten ? 300 g winterpeen ? 50 g boter of margarine ? 50 g bloem ? 3 dl melk ? 1 zakje geraspte oude kaas (150 g) ? 2 theelepels gemalen mosterdzaad ? 1 theelepel paprikapoeder ? zout ? (versgemalen) wi... bekijk recept »

Bospaddestoelen Risotto Op Een Bedje Van Rucola

0,4 kg Riso arborio 0,5 ltr witte port 2 stuks winterpeen 1 stuk prei 1 stuk knolselderij 3 stuks ui 1/2 bosje rozemarijn 1/2 bosje thijm 0,2 kg beemster graskaas 0,06 kg rucola 0,2 kg oesterzwammen 0,2 kg kastanjechampignons 0,1 ltr olijfolie extra ... bekijk recept »

Wortel-kaassouffle

1 eetlepel boter of margarine om in te vetten, ca 300 gram winterpeen, 50 gram boter of margarine, 50 gram bloem, 3 dl melk, 1 zakje geraspte oude kaas ( 150 gram ), 2 theelepels gemalen mosterdzaad ( zakjesilvo ), 1 theelepel paprikapoeder, zot( ver... bekijk recept »

Gestoofde Lamslappen

Ingrediënten 1 kg lamslappen 6 el olijfolie 1 blikje tomatenpuree (140g) 3 teentjes knoflookin plakjes 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 el vloeibare honing 750 ml volle rode wijn 1 winterpeenin plakken 2 zoete aardappelen in grove stukken 150 g H... bekijk recept »

Gestoofde Lamslappen

? 5 maal 200 g lamslappen ? 6 eetlepels olijfolie ? 1 blikje tomatenpuree (140 g) ? 3 teentjes knoflookin plakjes ? 1 theelepel gemalen komijn (djinten) ? 2 eetlepels vloeibare honing ? 750 ml volle rode wijn ? 1 winterpeenin plakken ? 2 zoet... bekijk recept »

Risotto Met Rauwe Ham En Groente

1 eetlepel olijfolie extra vierge 1 pak risottorijst (400g) 2 wortels (of 1 winterpeen) 2dl droge witte wijn 2 runderbouillontabletten (oplossen in water) 2 uien 1/2 courgette 200g shii-take (kan ook met kastanjechampignonsmaar dat geeft een andere s... bekijk recept »

Pagina 63 van 71