1000 recepten met wortel
1 kg winterpeen geschild 4 el olijfolie 1 ui gesnipperd 4 zongedroogde tomaten uitgelekt en in stukjes 1.5 l groentebouillon 125 ml slagroom 6 sneden tarwebrood 300 g Eko geitenkaasVerwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de winterpeen en snijd in st... bekijk recept »
1 ui 1 wortel 2 tenen knoflook 1 stengel bleekselderij 1 el olijfolie 250 g blonde linzen 1 liter groentebouillon (van tablet) 2 laurierblaadjes 1 kruidnagel 2 vastkokende aardappelen ½ citroen 1 runderrookworst 4 el pete... bekijk recept »
150 g venkel, gesneden 1 ui, in ringen 150 g gesneden prei 1 wortel, in plakjes 1 el tijmblaadjes 50 g boter, plus extra (bijvoorbeeld van Lurpak) 2 el bloem 250 ml melk 400 g witvis, in blokjes sap van ½ citroen 350 g kruimeldeeg 1 ei, g... bekijk recept »
2 uien 6 eetlepels olijfolie 400 g risottorijst (pak a 500 g) 800 g winterpeen (zak a 1 kilo) 180 g gorgonzola (kaas) 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 pakje room culinair (200 ml)1. Uien pellen en snipperen. In b... bekijk recept »
9 pecannoten 30 g wortel (geraspt) 2 eetlepels zongedroogde tomatentapenade 4 struikjes witlof 1. Rooster de pecannoten kort in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Halveer de noten in de lengte. Schep in een kom de wortel om met de ... bekijk recept »
1 ui 1 winterpeen 2 bosuien 2 el olijfolie 600 g runderreepjes 400 g tomatenblokjes 1 runderbouillontablet 1 laurierblaadje (of 1 tl gemalen laurier) 100 ml kraanwater 750 g aardappelpuree (diepvries)1. Snipper de ui. Snij... bekijk recept »
100 ml azijn 1 tl kurkuma 1 el suiker 100 g witte kool 100 g geraspte wortel 100 g sperziebonen Atjar Breng in een pan de azijn met de kurkuma en de suiker aan de kook. Snijd de witte kool heel fijn en voeg samen met de... bekijk recept »
50 g boter 2 maal 2 rundervinken 2 maal 500 gr hutspotgroenten (voorgesneden, ui/wortel) 2 zakjes aardappelpuree à la minute (pak a 3 zakjes) 3 eetlepels scherpe mosterd1. In koekenpan 25 g boter verhitten en rundervinken rondom bru... bekijk recept »
500 g half-om-halfgehakt 1 ei 2 tl gemalen laurier 25 g boter 340 g Amsterdamse uien (uitgelekt) 800 g kruimige aardappelen 400 g pastinaak 200 g winterpeen 300 g gesneden boerenkool1. Doe het gehakt in een kom, meng met het ei e... bekijk recept »
1 blikje crabmeat (170 g) 1 grote winterwortel 1 pak pannenkoeken naturel (8 stuks) 1 zakje veldsla (75 g) 2 bakjes krabsalade (a 200 g)1. Krab laten uitlekken. Wortel schoonmaken en raspen. Pannenkoeken verwarmen volgens ... bekijk recept »