1000 recepten met wortel
1 zak peen julienne (150 g) 75 ml sinaasappelsap 1 teen knoflook (gepeld) 200 g Griekse yoghurt (beker a 500 g) 3 el olijfolie 2 schaaltjes groenteballetjes (a 210 g) 1 pak shoarmabroodjes (8 stuks) 1 zak ijsber... bekijk recept »
1 winterpeen 1 bakje tuinkers 200 g houmous ((kikkererwtenpuree), bakje) 4 wraptortilla's1. Winterpeen schillen en (in keukenmachine) raspen. Tuinkers afknippen en mengen met wortelrasp en zout en peper naar smaak. Wraps dik met houmous be... bekijk recept »
1 teentje knoflook 3 eetlepels zonnebloemolie 1 theelepel shoarmakruiden 4 biefstukken 2 komkommers 1 bakje wortel-selleriesalade (250 g) 1 pak shoarmabroodjes (360 g) ½ pot hummus naturel (a 240 g)1. Oven voorverwar... bekijk recept »
1 el boter 125 g Provençaalse magere spekreepjes (half duobakje (a 250 g)) 1 koolrabi (ca. 600 g) 1 zakje winterpeen (plakken) 1 pakje aardappelschijfjes (duopak) 1 zakje besciamella (saus, zakje 50 mg) 500 ml mel... bekijk recept »
400 g winterwortel 4 el olijfolie 1/2 tl komijnzaadjes of karwijzaad 3 tenen knoflook, gehalveerd 20 g verse peterselie, grof gehakt 5 gedroogde vijgen 1 citroen, schoongeboend 3 el koriander, grof gehakt1. Schil de winterwortels met de dunschiller. ... bekijk recept »
2 winterwortels 1 pot paprika's (geroosterd (465 g)) 1 beker witte kaasblokjes (200 g) 1 takje verse rozemarijn 1/2 zakje hazelnoten (a 75 g) 3 el olijfolie 2 tenen knoflook 2 bakken ravioli (met kaas (pasta, a 250 g... bekijk recept »
1 grote wortel 1 prei 2 stengels bleekselderij 1 schaaltje gekookte rode bieten (500 g) 2 runderbouillontabletten 1 grove boerenrookworst (250 g) 1 voorgebakken stokbrood 1 bekertje zure room (125 ml)1. Wortel, prei en bl... bekijk recept »
1 150 g bulgur 1 lente-uitje 1 komkommer in blokjes gesneden 1 wortel 5 g verse munt 5 g koriander 2 eetlepels 125 g yoghurt 2 eetlepels extra olijfolie 1 eetlepel extra olijfolie (voor de saus) 0,5 rode peper peper1. Spoel de courgette en snijd m... bekijk recept »
1 bos peen (geschild) 4 gekookte bieten (bak 500 g, koelvers) 6 el olijfolie extra vierge 3 el rodewijnazijn 150 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)1. Snijd de wortels in de lengte in kwarten. Kook ze 2 min. in water met ... bekijk recept »
700 g runderlappen 2 uien 2 tenen knoflook 2 winterpeen 50 g boter 100 g magere spekreepjes 3½ dl rode wijn 4 dl kraanwater ½ tl tijm 2 laurierblaadjes 1 vleesbouillontablet 250 g kastanjechampignons (bakje) 2 e... bekijk recept »