1000 recepten met wortel
Wortels zijn een soort wortelgroente die tot de schermbloemenfamilie behoort. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder oranje, wit, geel, paars en rood. Wortels smaken zoet en zijn een goede bron van vitamine A, vitamine C en kalium.4 muizen van de lamsbout (malse achterzijde) 5 takjes tijm 2 laurierblaadjes 3 takken rozemarijn 1 grote ui 1 grote wortel 5 teentjes knoflook 30 cl rode wijn 6 dl lamsjus 1 scheutje xeresazijn raapjes wortelen boontjes zilveruitjes champigno... bekijk recept »
4 ‘muizen’ van de lamsbout (malse achterzijde van de lamsbout) 5 takjes tijm 2 laurierblaadjes 3 takken rozemarijn Solo 1 grote ui 1 grote wortel 5 teentjes knoflook 30 cl rode wijn 6 dl lamsjus een scheutje xeresazijn verse marktgroenten: ra... bekijk recept »
1 kg rundvlees niet te mager vb schouder 1 fles goede barolowijn 2 uien 1 dikke wortel 1 stengel selder 1 laurierblad 2 takjes tijm 1 kl witte peperbolletjes 2 teentjes knoflook, lichtjes geplet 40 g boter 50 g spekvet of pancetta zeezout1. Schil de ... bekijk recept »
250 gr lamspoulet grof gesneden 100 gr geschilde aardappelen en 1 ui grof gesnipperd 1/2 prei en 40 gr boter 3 peperkorrels en een takje tijm 75 gr dun gesneden witte kool en 1 wortel gesnipperd 10 gr boter en 1 theel kerrie, peper en zout1. Snijd ... bekijk recept »
1 kg rundvlees kies een groot stuk vlees dat niet te mager is (rundschouder is ideaal) 1 fles goede Barolowijn 2 uien 1 dikke wortel 1 stengel selder 1 laurierblad 2 takjes tijm 1 kl witte peperbolletjes 2 knoflookteentjes lichtjes geplet 40 g... bekijk recept »
1 kg runderstoofvlees 1 ui 1 groot teentje knoflook 1 takje selder 1/2 wortel 175 ml rode wijn 400 gr tomatenblokjes uit blik 250 ml runderfond verse oregano olijfolie solo, bakken en braden peper&zout (pezo)1. Kruid het vlees met pezo.2. Ver... bekijk recept »
1 grote ui 2 teentjes knoflook 1 rode paprika 1 gele paprika 1 dikke wortel olijfolie solo, bakken en braden 800 gr tomatenblokjes (blik) 1 bouillonblokje, groenten of kip 1 tl suiker 1 takje tijm 1 laurierblad 4 dikke malse biefstukken, el... bekijk recept »
800 gr varkensribstuk solo, bakken en braden 50 gr spekblokjes 1 wortel 1 selderstengel 1 sjalot 125 gr pickles 2 dl droge witte wijn 1/2 dl kalfsfond scheutje room peper&zout (pezo)1. Verwijder het been van varkensribstuk, hou het apart, of laat d... bekijk recept »
2 teentjes knoflook 1 wortel 2 uien 6 sneden brood 2 soeplepels Amora mosterd 50 ml Solo Vloeibare margarine 1.2 kg schouderstuk rund in blokjes gesneden 1 fles rode Bourgondische wijn 1 l kalfsfond 1 takje tijm 2 laurierblaadjes grof zout e... bekijk recept »
1 kg runderstoofvlees 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel witte selder 1 kleine wortel 175 ml Italiaanse rode wijn 400 gr tomatenblokjes uit blik 250 ml runder- of kalfsfond verse oregano olijfolie solo bakken en braden peper&zout (pezo)1. Pel u... bekijk recept »