Recepten met wortel

1000 recepten met wortel

Wortel

Wortel Wortels zijn een soort wortelgroente die tot de schermbloemenfamilie behoort. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder oranje, wit, geel, paars en rood. Wortels smaken zoet en zijn een goede bron van vitamine A, vitamine C en kalium.

Turkse Linzensoep (Mercimek Çorbası )

1 grote kop rode linzen 1 ui 1 wortel evt.1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie 1,5 liter water 1 flinke aardappel (of wat bloem roeren door de gefruite ui) 1 à 2 soepblokjes 2 eetlepels tomatenpuree Zout (niet te weinig) Zwarte peper (niet te ... bekijk recept »

Italiaanse Doperwten-basilicumsoep

3 el olijfolie 1 uifijngesnipperd 2 tenen knoflookgesnipperd 1 stengel bleekselderijgehakt 1 wortelgehakt 250 gram tuinerwtjes uit de diepvries ruim 4 dl kippenbouillon 1 zakje verse basilicum (houd wat blaadjes achter voor de garnering) zout en pepe... bekijk recept »

Bulghur-kikkererwtensalade

75 g bulgur 60 cl olijfolie (extra vierge) 0.6 dl citroensap peper zout 6 lente-uitjes 285 g kikkererwten 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 75 g wortelen (geraspt) Voorbereiding Week de bulghur volgens de gebruiksaanwijzing op het pakgiet hem af en... bekijk recept »

Krokodil Met Basilicum & Kokosnoot Room

500g Krokodillen vleesgesneden in reepjes 40ml olie 100g uifijn gesneden 150 ml Kokosnoot room 10g Bruine suiker 5g Koriander wortelgesneden 40ml Vissaus 30g Basilicumbladgesneden 3 rode spaanse pepersheel fijn gesneden 1.Verhit de olie in een stoofp... bekijk recept »

Kabeljauwovenschotel Met Japanse Kruiden

100 gram magere spekblokjes 2 uien 1 grote winterwortel 2 el verse bieslookfijngeknipt 2 kabeljauwfilets (ca. 300 gram) boter om in te vetten zakje aardappelschijfjes (ca. 400 gram) Japanse Kruiden (Verstegen) 125 ml slagroom De oven voorverwarmen ... bekijk recept »

Kabeljauw Op Bedje Van Linzen En Kalfsjus Met Mosterd

600 gr half gezouten kabeljauw (niet gedroogd) - 1 kop groene linzen - 1 wortel - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1/2 citroen - tijmlaurierzout en nootmuskaat - 1 dl magere kalfsjus - 1 lepel mosterd - 1 lepel boter De kabeljauw pocheren in bijna kokend ... bekijk recept »

Een Cappuccino Van Garnalen

150 gram gepelde garnalen 1 teentje knoflook(geplet) wat olijfolie 1 bosje bladpeterselie fijngesneden 2 stengels bleekselderij 1 grote wortel 8 takjes tijm 50 gram rijst 2 grote gepelde tomaten 1 afgestreken dessertlepel tomatenpuree 2 a 3 lente-ui... bekijk recept »

Tomatensaus

1,5 kg. grote rijpe tomaten. 1 eetl olie. 2 tene knoflookuitgeperst. 1 uifijngehakt. 1 middelgrote wortelfijngesneden. 2 eetl.tomatenpuree. 1 theel. suiker. zout en peper. 1/4 kopje versegehakte kruiden (oreganopeterselie en basilicum). Verhit de oli... bekijk recept »

Italiaanse Borrelballetjes

- 500 gram gehakt - 2 eieren - paneermeel - 3 teentjes knoflook - 2 gesnipperde ui - olijfolie - basilicummarjoleinthymrozemarijn - peper en zout - 1 blik gepelde tomaten met sap - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 wortel - 2 laurierblaadjes - 2 glazen... bekijk recept »

Salame Di Tonno

200 gr.tonijn in olie(uit blik)1 a 2 eetl.geraspt Parmez. kaas1 kleine aardappegekookt en in plakjes gesneden1/2 eet. kappertjes1 eipeper en zout1/4 ltr. droge witte wijn om te pocheren, 1 stengel bleekselderij1 wortel,bouquet garnisla en olijven. Vo... bekijk recept »

Pagina 93 van 100