740 recepten met zuurkool
1 ui 600 g doorregen runderlappen 50 g boter of margarine 100 g ontbijtspek in blokjes 400 g zuurkool 2 tl karwijzaad 1 tl paprikapoeder 2 teentjes knoflook halve liter runderbouillon (van tablet) 25 g bloem 1 bekertje zure room (125 ml) p... bekijk recept »
Een stuk 500-600 gram beetje doorregen varkensvlees,dat bij het braden sappig blijft en als gaar isin schijfjes gesneden kan worden. Geen lappen e.d. Dan een pond Bloembakpoederoud,gedroogde wit brood,griesmeel,mager spekin de winter zuurkoolin de zo... bekijk recept »
4 varkensschnitzels a 100 g1 tl paprikapoederpeperzout1 el grove mosterd1 tl karwijzaad1/2 rode paprika1 ui1 el bloem20 g boter of margarine50 g magere spekreepjes125 g gewelde pruimen500 g wijnzuurkool6 jeneverbessen4 kruidnagels1 laurierbladenkele ... bekijk recept »
600 gram zuurkool ? 1 el kummel ? 2 uien ? 50 gram reuzel (of boter) ? 2 el bloem ? 1 glas witte wijn ? suiker ? 1 bekertje zure room. Breng de losgehaalde zuurkool met de kummel in een bodempje water aan de kook en kook ze in ca. 30 minuten g... bekijk recept »
De zuurkool:1 uigeraspt50 gr plantaardige margarine500 gr zuurkool1 theelepel karweizaad1 kleine aardappelgerasptDe aardappelkoeken:1 kg aardappelsgeschild en rauw geraspt50 ml melk120 gr bloem1 a 2 eieren3 eetlepels water1 theelepel kurkuma4 teentje... bekijk recept »
600 gr zuurkool1 el komijn2 uien1 rode paprika50 gr reuzel100 gr in blokjes gesneden salami100 gr in blokjes gesneden rookspek 1 glas witten wijnpaprikapoeder Zuurkool 15 minuten koken met de komijn in weinig water. Ui snipperen, paprika in reepjes e... bekijk recept »
1 kopje gedroogd eekhoorntjesbrood (boleten) - in lauw water geweekt gedurende 30 minuten - 1 kg zuurkool - 1 grote uifijngehakt - 200 gr nogal vette gerookte baconin dunne plakjes en in reepjes gesneden - 1 grote appelgepeld en in stukjes - 2 dl Pil... bekijk recept »
1 zakje zuurkool (500 gram) 1 eetlepel boter of margarine 1 doosje boursin met kruiden (150 gram) 2 eetlepels bieslook versgemalen peper 1 blikje tonijn in olie 1 beker crhme franche (125 gram) geraspte licht belegen kaas (200 gram) 1 groot stokbroo... bekijk recept »
200 gr. witte rijst500 gr. zuurkool200 gr. (vegetarisch of biologisch) gehakt1 a 2 uien1 groene of rode paprika1 bouillonblokjepeper en zoutevt. witte wijn Kook de zuurkool met evt. de witte wijn gaar. Kook tegelijkertijd de rijst met het bouillonblo... bekijk recept »
600 gr rauwe zuurkool200 gr wortelen200 gr raapjes200 gr courgettes200 gr preizoutpeper100 gr room De zuurkool laten uitlekken en 30 minuten op stoom koken. De wortelen en de raapjes schoonmaken, bedekken met koud water, kruiden met zout, een snuifje... bekijk recept »