740 recepten met zuurkool
Buikspek aan een stuk van 1,5 a 2 kilo. Voorbereiding 1,5 dl Ketjap 1 eetlepel Sesamolie 2 theelepels Gember Poeder 6 theelepels vijf kruiden poeder enkele tenen verse Knoflookgeplet en fijngehakt (of 2-3 eetlepels knoflookpoeder) 2 eetlepels kleurzo... bekijk recept »
50 gram boter/margarine bakolie 1 doosje schoongemaakte champignons (250 gra; m) 2 middelgrote uien, in grove stukken gesneden 1 geperst teentje knoflook 2 volle eetlepels paprikapoeder 1 volle eetlepel bloem 1 klein blikje tomatenpuree 1 bouillonbl... bekijk recept »
100 gm bruine linzen 100 gm bakbacon in dikke plak 400 gm rundergehakt 400 gm tomaten gepelde 1/2 bouillontablet 1 kerstomaatje 1 ui grote 1 teentje knoflook 1 theelepel basilicum 1 theelepel oregano 1 peper spaanse groene 1 basilicumblaadje 1 zout 1... bekijk recept »
2 appels 1 fles bier, zwaar 75 gm boter 500 gm kalkoenfilets 1 kaneel 2 teentjes knoflook 1 kruidnagel, gemalen 200 gm paddestoelmelange 100 ml tomatenketchup 2 uien, gesnipperde 2 eetlepels worcestershiresaus 200 gm prei, gesneden Benodigde material... bekijk recept »
1 zakje wijnzuurkool 2 rode friszoete appels 12 dadels 100 gm ham, iets dikker gesneden 1 blikje boterbonen 3 takjes basilicum 1 potje zure room, 1 1/4 dl 1 yoghurt 1 mosterd 1 citroensap 2 takjes munt 1 vloeibare honing 4 grote ijsbergsla bladeren ... bekijk recept »
4 eetlepels arachide- of zonnebloemolie8 sjalotjes of 2 rode uien, in ringen2 teentjes knoflook, fijngehakt200 gram magere gerookte spekblokjes1 theelepel paprikapoeder1 eetlepel bloem3 takjes tijm2 laurierblaadjes500 gram wijnzuurkool1 liter vleesbo... bekijk recept »
4 fazantfilets 2 appels 150 ml wildfond 2 dl kookroom 0,75 ml calvados eventueel allesbinder boter peper & zout1. Breng in een steelpan de fond en de kookroom aan de kook en reduceer de hoeveelheid op een zacht vuurtje tot de helft. ( kan wel een ½ u... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 fazantfilets 1/2 pot gevogeltefond bekertje slankroom (2 dl.) 4 appels zout en peper 75 gr. boter 1 el suiker 1 dl calvados aluminiumfolieAppels schillen en in partjes snijden. In een hoge pan de fond en slankroom ca. 5 minuten op ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kip in vier stukken verdeeld peper zout boter 4 sjalotjes mespuntje gedroogde tijm 1dl droge witte wijn (Riesling) 150g champignons 1 eetlepel bloem 1dl zure roomPel de sjalotjes en snijdt ze door midden. Maak de champignons schoon... bekijk recept »
2 jonge fazanten 600 gr witloof 200 gr boter 300 gr champignons 2 dl kippenbouillon 2 dl vermout 2 theelepels suiker 1 scheut water1. Lekker met aardappelpuree. De pootjes van de fazant kunnen de volgende dag als ze verder gaar gemaakt worden, same... bekijk recept »