Recepten met zuurkool

740 recepten met zuurkool

Zuurkool

Zuurkool De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Die begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd en de rest wordt in fijne reepjes gesneden. Deze worden licht gezouten en een tijdje opgeborgen. Vroeger in een grote Keulse pot in de kelder, nu in containers in de fabriek. Goed aandrukken, afdekken en dan drie tot acht weken geduld hebben. Dat is het geheim van deze heerlijke Hollandse winterkost. Licht verteerbaar, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen. In de achttiende eeuw zeilde de Britse zeevaarder en cartograaf James Cook niet uit zonder een paar vaten zuurkool aan boord: om scheurbuik wegens vitaminegebrek te voorkomen! Spoel de zuurkool niet af, want dan verdwijnen de vitamines in de gootsteen. Snij de zuurkool wat fijner als je die te grof vindt. Eventueel kun je de zuurkool met een vork losser maken. Je kunt zuurkool koken of stoven met een beetje water en naar wens met een klontje boter. + lees meer

Goulash-zuurkoolschotel Met Aardappelpuree

1 kg. aardappelszout2 uien1 groene paprika400 gr. magere varkenslappenpeper1 el bloem4 tomaten50-100 gr. gerookte spekblokjes50 gr boter2 tl paprikapoeder1 blikje tomatenpuree (70 gr)1 dl droge witte wijn500 gr zuurkool1/2 beker zure room (a 125 gr)1... bekijk recept »

Zuurkoolschotel Met Perzik

1 ui -50 g boter of margarine -400 g shoarmavlees -1 blik halve perziken (ca. 800 g) -500 g (wijn)zuurkool -3 el creme fraiche -1 pakje aardappelpuree -melk en boter volgens gebruiksaanwijzing -75 g geraspte kaas Laat de zuurkoolschotel in 30 minuten... bekijk recept »

Zuurkoolschotel Met Shoarmavlees

400 gr. shoarmavleesaardappelpurehandvol rozijnen1 zakje gekookte wijnzuurkoolgeraspte belegen kaasboter. * Bak het vlees in de boter mooi bruin. * Doe het vlees op de bodem van de ovenschaal. * Schep de rozijnen en de zuurkool door elkaar en maak hi... bekijk recept »

Zuurkoolsoep Met Casselerrib

-200 g. zuurkool - 3/4 liter kippenbouillon -30 g. boter -1 fijngesneden ui -2 eetlepels Franse mosterd -2 plakken casselerrib van ca.1 cm. dikte ( -in reepjes gesneden) -2 eetlepels versgehakte peterselie -4 eetlepels slagroom -versgemalen peper e... bekijk recept »

Zuurkoolschotel Op Z`n Surinaams

Aardappelen zuurkool rundergehakt 4 flinke eetlepels sambal badjak gemalen zeezout gemalen peper suiker ketjap nootmuskaat ongeveer 2 dl tomatenketchup ve-tsin 1 ei 1 dl melk 1 eetlepel olijfolie Ovenschotel invetten met een beetje olijfolie en als e... bekijk recept »

Hongaarse Zuurkoolsalade

4 el olie halve groene paprika blokje halve rode paprika blokjes 250 gr kruidenzuurkool 100 gr blokjes rookkaas suiker zout en peper Fruit de paprika in een pan in de olie aan ca. 4 min. doe de zuurkool erdoor en stoof dit 5 min. alles laten afkoelen... bekijk recept »

Siepeltjespot

200 gr aardappelpuree[poeder],10 gr roomboter,350 gr half om half gehakt,100 grmager rookspek[blokjes] 150 gr uien,100 gr zuurkool100 gr cranberry compotepeper en zout. 25 min.verwarmen in een oven vav 150 graden . bekijk recept »

Zuurkoolomelet Met Worstjes En Gesmolten Kaas

8 eieren. 3 el zure room, 200 gr zuurkool(van te voren garen), 1/2 tl karweizaadjes, 4 bockworsten, 100 gr geraspt gruyere kaas, 30 gr boter om te bakken zout en peper, 4 sneden geroosterd boeren brood. Laat het nu langzaam garen desnoods met een dek... bekijk recept »

Zuurkoolsoep

400 gr. varkensvlees1 kilo zuurkool400 gr. aardappelengeschild en in blokjes gesneden100 gr. wortels 50 gr. peterseliewortel125 gr ui2 teentjes knoflook50 gr. varkensreuzel70 gr. bloemzoutpeperpeterselieblad zure room Maal de rest van de reuzel met... bekijk recept »

Karbonade Met Rode Uien, Tijm En Knoflook

3 rode uien 2 teentjes knoflook 4 schouderkarbonaden peperzout 2 el olijfolie 25 g boter 1 1/2 dl groentebouillon 2 tl tijm Verhit de olie met de boter in een braadpan en bak de karbonades aan beide kanten bruin. Verdeel de uien en de knoflook er omh... bekijk recept »

Pagina 70 van 74