Recepten met zuurkool

740 recepten met zuurkool

Zuurkool

Zuurkool De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Die begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd en de rest wordt in fijne reepjes gesneden. Deze worden licht gezouten en een tijdje opgeborgen. Vroeger in een grote Keulse pot in de kelder, nu in containers in de fabriek. Goed aandrukken, afdekken en dan drie tot acht weken geduld hebben. Dat is het geheim van deze heerlijke Hollandse winterkost. Licht verteerbaar, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen. In de achttiende eeuw zeilde de Britse zeevaarder en cartograaf James Cook niet uit zonder een paar vaten zuurkool aan boord: om scheurbuik wegens vitaminegebrek te voorkomen! Spoel de zuurkool niet af, want dan verdwijnen de vitamines in de gootsteen. Snij de zuurkool wat fijner als je die te grof vindt. Eventueel kun je de zuurkool met een vork losser maken. Je kunt zuurkool koken of stoven met een beetje water en naar wens met een klontje boter. + lees meer

Koolpasteitjes (Pirosjki)

500 gram tarwebloem20 gram gist2 1/2 dl lauw water1/2 eetlepel suiker2 eetlepels bloem1 ei4 theelepels zout1 eetlepel boter1 gesnipperde ui200 gram champignons1 glas witte wijn vermengd met 1 eetlepel tomatenpuree750 gram zuurkool uit het vat1 plakje... bekijk recept »

Koolpasteitjes (Pirosjki)

500 gram tarwebloem20 gram gist2 1/2 dl lauw water1/2 eetlepel suiker2 eetlepels bloem1 ei4 theelepels zout1 eetlepel boter1 gesnipperde ui200 gram champignons1 glas witte wijn vermengd met 1 eetlepel tomatenpuree750 gram zuurkool uit het vat1 plakje... bekijk recept »

Pirogi

Voor het deeg: 300 g bloem enkele eetl. bloem voor het uitrollen van het deeg 1 ei ca. 3 eetl. water snufje zout voor de vulling: 200 g zuurkool 50 g boter 1 ui 100 g gemengde paddestoelen (of champignons) snufje zout snufje cayennepeper voor de garn... bekijk recept »

Zuurkoolstamppot Met Eendenborst En Portsaus.*

Zuurkoolstamppotmaak deze op de u gebruikelijke wijze.. 100 gr rookspekin blokjes 200 gr.rookworst (hema)in blokjes 4 eendenborsten , glas rode port 2 dl bruine fond zwarte peper en zout boter Hulpmiddelen Pureestamper en pannen. Hulpmiddelen - Pur... bekijk recept »

Zuurkoolschotel met winterfruit

150 g tuttifrutti 1 kilo kruimige aardappels (afkokers) 1 ui 50 g rozijnen 3 dl appelsap 1 dl koffieroom of koffiemelk 50 gram boter of margarine zout, peper, nootmuskaat 100 g reepjes mager gerookt spek 300 g rundergehakt 2 eetl. shoarmakruiden 50... bekijk recept »

Zuurkoolschotel met winterfruit

150 g tuttifrutti 1 kilo kruimige aardappels (afkokers) 1 ui 50 g rozijnen 3 dl appelsap 1 dl koffieroom of koffiemelk 50 gram boter of margarine zout, peper, nootmuskaat 100 g reepjes mager gerookt spek 300 g rundergehakt 2 eetl. shoarmakruiden 50... bekijk recept »

Zuurkoolschotel met kaas

300 gm zilvervliesrijst 1 ui 15 gm boter 1 teen knoflook 1 rode paprika 70 gm tomatenpuree 750 gm zuurkool 1 appel 175 gm ananas 3 eetlepels rozijnen 150 gm leidse kaas in plakken 150 gm belegen leidse kaas in plakken 125 gm zure room 1 paprikapoeder... bekijk recept »

Reibekuchen 3

200 gm wijnzuurkool 4 takjes dille 1 ei 3 eetlepel(s) creme fraiche 250 gm aardappelen 1 zout 1 peper uit de molen 1 eetlepel(s) boter 150 gm gerookte zalmfilet ----HULPMIDDELEN---- 1 koekenpan Voorbereiding: Spoel de zuurkool af met water en laat h... bekijk recept »

Zuurkoolschotel met kaas

300 gm zilvervliesrijst 1 ui 15 gm boter 1 teen knoflook 1 rode paprika 70 gm tomatenpuree 750 gm zuurkool 1 appel 175 gm ananas 3 eetlepels rozijnen 150 gm leidse kaas in plakken 150 gm belegen leidse kaas in plakken 125 gm zure room 1 paprikapoeder... bekijk recept »

Gekonfijte lamsschouder

1 lamsschouder, het formaat bepaal jezelf ca. 4 grote blikken ganzen vet, de schouder moet volledig onderstaan facultatief: rozemarijn of look of tijm of peper en zoutHet ganzenvet aan de kook brengen, eventueel de kruiden erbij doen, de lamsschouder... bekijk recept »

Pagina 68 van 74