Recepten met zuurkool

740 recepten met zuurkool

Zuurkool

Zuurkool De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Die begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd en de rest wordt in fijne reepjes gesneden. Deze worden licht gezouten en een tijdje opgeborgen. Vroeger in een grote Keulse pot in de kelder, nu in containers in de fabriek. Goed aandrukken, afdekken en dan drie tot acht weken geduld hebben. Dat is het geheim van deze heerlijke Hollandse winterkost. Licht verteerbaar, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen. In de achttiende eeuw zeilde de Britse zeevaarder en cartograaf James Cook niet uit zonder een paar vaten zuurkool aan boord: om scheurbuik wegens vitaminegebrek te voorkomen! Spoel de zuurkool niet af, want dan verdwijnen de vitamines in de gootsteen. Snij de zuurkool wat fijner als je die te grof vindt. Eventueel kun je de zuurkool met een vork losser maken. Je kunt zuurkool koken of stoven met een beetje water en naar wens met een klontje boter. + lees meer

Geweldig Lekkere Zuurkoolstamppot

1 1/2 kilo aardappelen schillen in stukken snijden gaar koken . 1pond zuurkool met de 2 ons magere spekblokjes 50 gr. roomboter 1ui klein gesneden paprika poeder 1/2 theelepel kerrie poeder 1/2 theelepel djahe poeder 1 /2 theelepel nootmuskaat 1/2 th... bekijk recept »

Zelf Pekelvlees Maken

Voor 2 kg runderborststuk:2-4 uitgeknepen knoflooktenen3 tl gemengde inmaakkruiden2 verkruimelde laurierblaadjes1 tl gekneusde peperkorrels75 g bruine suiker175 g grof zout2 tl salpeter (dit is natriumnitraatdat zorgt voor de roze kleur van het vlees... bekijk recept »

Bruine Bonen Met Rijst

1 pond kipfilet scheut ketjap asin theelepel massala 2 teentjes knoflook peper 1theelepel sambal badjak bakje spekjes (die je ook bij bijvoorbeeld de zuurkool gebruikt) 1 ui 2 tomaten 1 paprika eventueel half bakje champignons 1 pot bruine bonen olie... bekijk recept »

Poolse Bigos

2 hamlappen 2 magere speklappen 2 magere runderlappen 2 gedroogde metworsten ( de friese worst vind ikzelf het lekkerstomdat er kruidnagel in verwerkt is) 2 uien 2 tomaten 300 gram zuurkool 250 gram gesneden wittekool 2 theelepels knoflookpasta 1 the... bekijk recept »

Gerookte Schouderkarbonades

4 schouderkarbonades2 el olijfoliezoutpeper1 teentje knoflook2 el boter Hulpmiddelen Rookoven Hulpmiddelen - Rookoven Voorbereiding Snijd het vetrandje van de karbonades even inzodat ze niet krom gaan trekken. Bereidingswijze Meng door de olie zoutp... bekijk recept »

Frankfurter Spiesjes

12 Frankforter worstjes 24 gevulde groene olijven zure augurken 2 kleine uien 2 eetlepels bier Halveer de Frankforter worstjes of snij ze in drieen. Snij ook de olijven doormidden. Snijde augurken in schijfjes. Schil de uien en snij ze in achten. Pr... bekijk recept »

Pirogi

Voor het deeg:300 gr. bloem +enkele eetl. bloemvoor het uitrollen1 eica. 3 eetl. waterzoutVoor de vulling: 200 gr. zuurkool50 gr. boter1 ui100 gr. gemengde paddestoelen (of champignons) zoutcayennepeperVoor de garnering: 2 1/2 dl. zure room Rol elk... bekijk recept »

Linzen-Gehaktschotel

100 gram Bruine linzen 100 gram Bakbaconin dikke plak 400 gram Rundergehakt 400 gram Tomatengepelde 0.5 Bouillontablet Kerstomaatje 1 Uigrote 1 teentje Knoflook 1 theelepel Basilicum 1 theelepel Oregano 1 PeperSpaanse groene Basilicumblaadje Zout Pep... bekijk recept »

Hazenbout Gesoofd In Wijn

2 hazenbouten klont boter versgemalen grove peper zout 3 knoflookteentjes 2 sjalotjes laurierblaadje paar takjes verse tijm 2 glaze rode wijn kruidnageltje theelepel maizena water Hulpmiddelen Goeie stoofpan Hulpmiddelen - Goeie stoofpan... bekijk recept »

Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel

600 gram kabeljauwfilet 750 gram aardappels zout peper 1 dl melk 50 gram boter 150 gram grof gehakte amandelen 500 gram kerriezuurkoolVerwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met een snufje zout en kook ... bekijk recept »

Pagina 72 van 74