740 recepten met zuurkool
1 fazanteen aantal repen ontbijtspekzoutpeper1 t knoflookpaar takjes verse tijm en rozemarijnolijfoliescheut witte wijnscheutje kippenbouillon Hulpmiddelen 1 grote romertopf Hulpmiddelen - 1 grote romertopf Voorbereiding Romertopf ca 15 min. in wate... bekijk recept »
20 spitskoolbladeren (spitskool kan met wat zout in een zuurkoolton zelf zuur worden gemaakt) of kant en klaar bij een Turkse toko halen800 a 900 gram half om half gehakt100 gram ui2 teentjes knoflookpeterselie1 thl. kummel (karwijzaad)1 thl Marjolei... bekijk recept »
4 stevige schoudercarbonades 3 el mayonnaise 2 el mosterd 2 el honing 1 theelepel tijm 1,5 el citroensap Hulpmiddelen Platte (tupperwate) trommel om het vlees in te marineren. Grill Hulpmiddelen - Platte (tupperwate) trommel om het vlees in te marin... bekijk recept »
1,5 kg Goudrenet appels 1 klein pakje puur appelsap (200 ml) schil van ? citroen 1 kaneelstokje en 1 tl kaneelpoeder 1 zakje vanille suiker evt. (bruine basterd) suiker Bereidingswijze Appelsap in pan gietenkaneelstokje en dun gesneden citroenschil t... bekijk recept »
5 plakjes diepvriesbladerdeeg1 ui25 gr. boter1 appel (goudrenet)250 gr. gesneden casselerib500 gr. wijnzuurkoolhalf theelepeltje komijnzaadjes. versgemalen peperhalf liter zure room1 ei. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui ca. 5 min. neem... bekijk recept »
2 dubbele of 4 halve parelhoenfilet zoutpeper30 gram boter 1/4 dl cognac of port 100 ml koksroom 1 trosje witte [pitloze] druiven 2 vijgen Hulpmiddelen 1 bakpan Hulpmiddelen - 1 bakpan Voorbereiding Dep de parelhoenfilets droog en bestrooi met zout ... bekijk recept »
-1 kg varkensgebraad -zoutpeper -olie om in te vetten -1 th lepel komijnzaadjes -1 th lepel fijngehakte marjolein -1 th lepel tijm -1 th lepel basilicum -5 dl bruin bier -1 kg uien ( gesnipperd) Voorbereiding verhit de oven op 180 C voordep het vlees... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie 500 gram varkenslappen 200 gram magere speklapjes 2 grote uien 1 eetlepel paprikapoeder zout 3 eetlepels tomatenpuree 3 dl bouillon 1 laurierblad Bereidingswijze Snijd de varkenslappen en speklappen in dobbelstenen. Maak de uien... bekijk recept »
- 1 kilo zuurkool - 400 gram vet varkensvlees (in blokjes) - 40 gram boter - 2 grote gesnipperde uien - 1 theelepel gestampte kardamonzaadjes - peper naar smaak - 2 laurierblaadjes - 1 teentje knoflook - 1 fijngesneden witte kool met 300 gram mager v... bekijk recept »
300 gram kikkererwten - - 8 bosuitjes - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels bloem - 1 theelepel bakpoeder - 1/2 eetlepel komijn - 1 eetlepel korianderpoeder - 1 theelepel chilipoeder - 1/2 theelepel zout - 1/2 bosje peterselie - 1/2 bosje koria... bekijk recept »