Recepten met zuurkool

740 recepten met zuurkool

Zuurkool

Zuurkool De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Die begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd en de rest wordt in fijne reepjes gesneden. Deze worden licht gezouten en een tijdje opgeborgen. Vroeger in een grote Keulse pot in de kelder, nu in containers in de fabriek. Goed aandrukken, afdekken en dan drie tot acht weken geduld hebben. Dat is het geheim van deze heerlijke Hollandse winterkost. Licht verteerbaar, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen. In de achttiende eeuw zeilde de Britse zeevaarder en cartograaf James Cook niet uit zonder een paar vaten zuurkool aan boord: om scheurbuik wegens vitaminegebrek te voorkomen! Spoel de zuurkool niet af, want dan verdwijnen de vitamines in de gootsteen. Snij de zuurkool wat fijner als je die te grof vindt. Eventueel kun je de zuurkool met een vork losser maken. Je kunt zuurkool koken of stoven met een beetje water en naar wens met een klontje boter. + lees meer

Finse Ham - Sipatti

400 gr rauwe ham1.5 dl room Snij d de ham in doobelstenen en bak in een goed hete koekepan in het eigen vet gaar en bruin. Meng er al roerende de room door en laat deze even zacht doorkoken. Geef er aardappels en zuurkool bij. bekijk recept »

Stevige herfstovenschotel

750 gr mager rundergehakt 400 gr ui in halve ringen 3 teen knoflook gesnipperd 2 winterpeen julienne gesneden 200 gr fijne erwtjes uit diepvries 125 gr champignons in halve plakjes 1/21/2 liter sterkgeconcentreede kippenbouillon 2 el bloem 1 fli... bekijk recept »

Sausijsjes met paprika in pepersaus

Voor 4 personen: 1 kuipje Boursin Cuisine Drie Pepers 2 eetlepels vloeibare margarine 4 saucijsjes 1 rode paprika in blokjes 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 1/2 dl vleesbouillon of tomatensapVerhit de margarine in een koekenpan. Prik de saucijsjes h... bekijk recept »

Zuurkoolburger

1. • Koekenpan: gebruik boter, olie of een combinatie daarvan. Bak het vlees aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen. • Grillpan of barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beid... bekijk recept »

Zuurkooldeegrolletjes Met Karweizaadjes En Spekjes

Voor het deeg:250 gr. bloem2 eieren1 eetl. olijfolie peperzoutVoor de vulling:400 gr. gare zuurkool150 gr. gebakken spekjes1/2 theel. karweizaadjes2 fijngesneden sjalotjes3 eetl. kippenbouillon50 gr. gesmolten boter Voorbereiding Kneed van de bloem... bekijk recept »

Zuurkoolstamppot Met Shoarma

1,5 kg voorgekookte geschilde aardappelen 500 gram wijnzuurkool 2 uien 1 rode paprika 4 eetlepels zonnebloemolie 400 gram shoarmavlees 2 teentjes knoflook 1 bakje tzatziki Verhit in een kleine wok de olie en roerbak hierin het shoarmavlees bruin. Sc... bekijk recept »

Zuurkoolschotel Met Kaas

1 prei,25 gram margarine,750 gram wijnzuurkool,1 dl droge witte wijn of water, 1 bekertje zure room (125 ml),200 gram belegen kaas in blokjes,2-3 bananen, 50 gram geraspte kaas. Prei in lengte halveren, wassen en in stukjes snijden. Prei in de boter ... bekijk recept »

Kerriezuurkool- En Kabeljauwschotel

600 g kabeljauwfilet (ook verkrijgbaar in de diepvries)750 g aardappelszoutpeper1 dl melk50 g boter150 g grof gehakte amandelen500 g kerriezuurkool (of wijnzuurkool met 1/2 el kerrie) Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. ... bekijk recept »

Varkenskrabbetjes In Zoetzuur Saus

700g varkenskrabbetjes - 150ml water - 75g ananas - 50ml tomatenketchup - 1 t mosterdpoeder - 1 rode peper ontpit en fijn - 100g bruine suiker - 1+1/2 e sojasaus - 1/2 t zout - 100ml azijn - 1+1/2 e bloem 1/4 t peper Bereidingswijze -doe vlees in ove... bekijk recept »

Zuurkoolschotel Met Gehakt En Worst

750 gram aardappelpuree (zelfgemaakt of uit een pakje)een rookworst200 gram rundergehaktpakje kruidenzuurkool100 gram geraspte kaasbeet je boter om de ovenschaal in te vettenpeper en zout1 theelepel kerriepoeder. Gehakt losbakken met peper, zout en k... bekijk recept »

Pagina 71 van 74