740 recepten met zuurkool
1 gele paprika 1 rode paprika 500 gram zuurkool 6 jeneverbessen zoutversgemalen peper 1 el boter of margarine 200 ml appelsap 4 kippepoten 2 tl paprikapoeder Romertopf weken volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 225o C. Paprika&p... bekijk recept »
3 gedroogde paddestoelen1 grote ui200 g magere runderlappen200 g hamlappen200 g saucijsjes50 g boter100 g spekreepjes750 g zuurkool100 g gedroogde pruimen2 dl vleesbouillonzoutversgemalen pepr Streekgerechtrecept Stoofschotel Van Vlees En Zuurkool... bekijk recept »
3/4 kg. zuurkool (vers uit &primet vat 1 grote ui of 2 kleine boter (of reuzel) 3 eetlepels bloem 3 eetlepels bouillon 1 blikje tomatenpuree 3 flinke eetlepels wodka 2 dl. droge witte wijn 1 grote (of 2 kleine) zoetzure appels [Vlees: (naar behoeftem... bekijk recept »
2 rookworsten in plakjes2 ons mager gerookt spek in blokjes3 ons hamlap in blokjes1 pak zuurkool150 gram champions2 kleingesneden uien1 blikje tomaten puree2 teentjes knoflook3 dl droge witte wijn1 potje zure room (op het laatst toeveogen) peper en z... bekijk recept »
Spekblokjes 1 zakje zuurkool 1 blik ananasstukjes Peper Zakje rozijnen 1 eetlepel suiker Rookworst Zout 3 kleine uien Ketjap Bak de spekblokjes uit in een braadpan en voeg hier de gesnipperde uit toe. Peper, zout, 1 eetlepel suiker en ketjap erbij do... bekijk recept »
1/4 kg zuurkool uit het vat 1 ui boter of reuzel 3 lepels bloem 3 lepels bouillon 1 blikje tomatenpuree 3 flinke lepels wodka 2 dl droge witte wijn 1 grote zoetzure appel 3 ons kipfilet 3 ons wild 4 ons varkensfilet 1 rookworst van 250 g 1 ons rauwe ... bekijk recept »
1 karper van 9001000 grschoon gemaakt en gefileerd // zout // bloem // 1-2 eieren los geklopt // droog broodkruim,boter en olie voor te bakken . De boter verhitten en de uiensnippers hier in bakken tot ze goudbruin zijn, de bloem erover strooien en e... bekijk recept »
750 g zuurkool 60 g boter 250 g champignons of eekhoorntjesbrood 2 of 3 uiengesnipperd zout en peper 1 portie gistdeeg Snijd de zuurkool heel fijn en laat met 30 gram van de boter met het deksel op de pan gar stoven. Maak de paddstoelen schoon, was z... bekijk recept »
25 g gist 1 theelepel suiker 600 g bloem 100 g bloem zout Bereidingswijze Roer de gistde suiker en 1 of 2 theeleperls bloem aan met 1/4 kopje water en laat 15 minuten rusten. Meng de aangeroerde gist1 kopje waterde boter en 2 theelepels zout door de ... bekijk recept »
Zuurkoolkrokant broodje (genre piccolo)dikke knackworstpittige mosterd Snijd het broodje open, beleg met een dikke laag zuurkool, hierop de warme knackworst en hierop een goede streep pikante mosterd. Probeer dan het broodje te eten zonder al te veel... bekijk recept »