Recepten met zuurkool

740 recepten met zuurkool

Zuurkool

Zuurkool De meeste groenten gaan vers van het land of de kas naar de winkel. Zuurkool niet. Die begint als witte kool. De buitenste bladeren en de harde kern worden verwijderd en de rest wordt in fijne reepjes gesneden. Deze worden licht gezouten en een tijdje opgeborgen. Vroeger in een grote Keulse pot in de kelder, nu in containers in de fabriek. Goed aandrukken, afdekken en dan drie tot acht weken geduld hebben. Dat is het geheim van deze heerlijke Hollandse winterkost. Licht verteerbaar, mildzuur van smaak en rijk aan vitaminen. In de achttiende eeuw zeilde de Britse zeevaarder en cartograaf James Cook niet uit zonder een paar vaten zuurkool aan boord: om scheurbuik wegens vitaminegebrek te voorkomen! Spoel de zuurkool niet af, want dan verdwijnen de vitamines in de gootsteen. Snij de zuurkool wat fijner als je die te grof vindt. Eventueel kun je de zuurkool met een vork losser maken. Je kunt zuurkool koken of stoven met een beetje water en naar wens met een klontje boter. + lees meer

Zuurkool Met Kip

1 gele paprika 1 rode paprika 500 gram zuurkool 6 jeneverbessen zoutversgemalen peper 1 el boter of margarine 200 ml appelsap 4 kippepoten 2 tl paprikapoeder Romertopf weken volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 225o C. Paprika&p... bekijk recept »

Stoofschotel Van Vlees En Zuurkool

3 gedroogde paddestoelen1 grote ui200 g magere runderlappen200 g hamlappen200 g saucijsjes50 g boter100 g spekreepjes750 g zuurkool100 g gedroogde pruimen2 dl vleesbouillonzoutversgemalen pepr Streekgerechtrecept Stoofschotel Van Vlees En Zuurkool... bekijk recept »

"Bigosh (Poolse Zuurkool)":

3/4 kg. zuurkool (vers uit &primet vat 1 grote ui of 2 kleine boter (of reuzel) 3 eetlepels bloem 3 eetlepels bouillon 1 blikje tomatenpuree 3 flinke eetlepels wodka 2 dl. droge witte wijn 1 grote (of 2 kleine) zoetzure appels [Vlees: (naar behoeftem... bekijk recept »

Poolse Zuurkool

2 rookworsten in plakjes2 ons mager gerookt spek in blokjes3 ons hamlap in blokjes1 pak zuurkool150 gram champions2 kleingesneden uien1 blikje tomaten puree2 teentjes knoflook3 dl droge witte wijn1 potje zure room (op het laatst toeveogen) peper en z... bekijk recept »

Poolse Zuurkool

Spekblokjes 1 zakje zuurkool 1 blik ananasstukjes Peper Zakje rozijnen 1 eetlepel suiker Rookworst Zout 3 kleine uien Ketjap Bak de spekblokjes uit in een braadpan en voeg hier de gesnipperde uit toe. Peper, zout, 1 eetlepel suiker en ketjap erbij do... bekijk recept »

Bigosch (Poolse Zuurkool)

1/4 kg zuurkool uit het vat 1 ui boter of reuzel 3 lepels bloem 3 lepels bouillon 1 blikje tomatenpuree 3 flinke lepels wodka 2 dl droge witte wijn 1 grote zoetzure appel 3 ons kipfilet 3 ons wild 4 ons varkensfilet 1 rookworst van 250 g 1 ons rauwe ... bekijk recept »

GEBAKKEN KARPER MET ZUURKOOL

1 karper van 9001000 grschoon gemaakt en gefileerd // zout // bloem // 1-2 eieren los geklopt // droog broodkruim,boter en olie voor te bakken . De boter verhitten en de uiensnippers hier in bakken tot ze goudbruin zijn, de bloem erover strooien en e... bekijk recept »

Vulling Van Zuurkool En Paddestoelen

750 g zuurkool 60 g boter 250 g champignons of eekhoorntjesbrood 2 of 3 uiengesnipperd zout en peper 1 portie gistdeeg Snijd de zuurkool heel fijn en laat met 30 gram van de boter met het deksel op de pan gar stoven. Maak de paddstoelen schoon, was z... bekijk recept »

Gistdeeg Voor Pirogi Met Zuurkool, Uien En Wortelen

25 g gist 1 theelepel suiker 600 g bloem 100 g bloem zout Bereidingswijze Roer de gistde suiker en 1 of 2 theeleperls bloem aan met 1/4 kopje water en laat 15 minuten rusten. Meng de aangeroerde gist1 kopje waterde boter en 2 theelepels zout door de ... bekijk recept »

Broodje Zuurkool

Zuurkoolkrokant broodje (genre piccolo)dikke knackworstpittige mosterd Snijd het broodje open, beleg met een dikke laag zuurkool, hierop de warme knackworst en hierop een goede streep pikante mosterd. Probeer dan het broodje te eten zonder al te veel... bekijk recept »

Pagina 33 van 74