740 recepten met zuurkool
1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 50 g boter nootmuskaat 1 grote ui 2 theelepels komijn (djinten) 500 g zuurkool 150 ml kippenbouillon (van tablet)1. Schil 1 kg kruimige aardappels en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan... bekijk recept »
1,5 kg kruimige aardappelen 1 snufje zout 500 g zuurkool 400 g champignons 1 gelderse rookworst 1 el vloeibare margarine 2 tl knoflook 1 tl verse tijmblaadjes 1 dl heet water 1 snufje peper1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken... bekijk recept »
1 tl honing 3 el olijfolie 1 tl paprikapoeder 250 g gekookte wijnzuurkool (pak a 520 g) 6 gedroogde tomaten op olie (in reepjes) 100 g witte kaas (verbrokkeld) 100 g zwarte olijven (in plakjes) 2 el peterselie (... bekijk recept »
300 g aardappelen (type Charlotte) 400 g appelen (Boskoop) 1 geroosterde kip 1 koffielepel komijnpoeder 1 ui 2 kruidnagels 2 blaadjes laurier 520 g zuurkool met witte wijn 1. Pel de ui en prik er de kruidnagels in. 2. Schil de appelen en snij ze in ... bekijk recept »
1 ui 4 el olie 400 g gepelde tomaten ½ tl gerookte-paprikapoeder hot 2 tl kerriepoeder 8 luxe brunchbroodjes 300 g Thüringer art braadworsten 250 g wijnzuurkool1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui. Verhit de helft van d... bekijk recept »
1 verpakking koelvers pizzadeeg (600 g) 500 g verse zuurkool 1 (magere) rookworst (250 g) 2 eetlepels mosterd 1 blik ananasstukjes op siroop ((227 g), uitgelekt) 2 eetlepels melk 2 theelepels komijnzaad1. Verwarm de oven vo... bekijk recept »
500 g aardappels (vastkokend, geschild) 25 g roomboter 500 g zuurkool (naturel) 2 eetlepels suiker 1 grote appel (geschild en in dunne plakken) bloem om te bestuiven 5 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid... bekijk recept »
2 x 4 stuks Catalaanse (braadworsten (schaal 6 stuks)) 300 g risottorijst (zak 500 g) 2 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 1 rode paprika (fijngesneden) 1 zak zuurkool (naturel (500 g)) 1 blik reuzenbonen ((425... bekijk recept »
300 g kort kokende rijst 1 ui 1 teentje knoflook zonnebloemolie 400 g kalfsgehakt 70 g tomatenpuree 500 ml water 1 kippenbouillonblokje 500 g zuurkool Sauerkrautschotel• Verwarm de oven voor op 180 °C. • Koo... bekijk recept »
2 Turkse afbakbroden 1 Gelderse rookworst (375 g) 3 el mosterd 125 g verse roomkaas met kruiden 200 g verse zuurkool 40 g gefrituurde uitjes 100 g zoetzure augurken 3 bosuitjes 4 el tomatenketchup1. Verwarm de oven voor tot 200 C. Bak de brod... bekijk recept »