740 recepten met zuurkool
1 zakje kruidenzuurkool (520 g) 1 blik mangoschijven op siroop (439 g) zout en peper 1 runderrookworst (250 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 pak flour tortilla's (8 stuks 326 g)1. Zuurkool met 4 eetlepels mang... bekijk recept »
2 tl karwijzaad 100 g milde wijnzuurkool 1 volkorenbrood (Liefde & Passie, ongesneden) 8 el Thousand Islands sladressing 200 g runderpastrami (vleeswaren) 100 g geraspte Zwitserse gruyere 45 4 el boter (op kamertemperatuur)... bekijk recept »
1 zakje verse tijm (15 g) 2 sjalotjes 3 eetlepels olijfolie 250 g wijnzuurkool (ongekookte) ½ eetlepel suiker 4 tomaten 1 teentje knoflook 1½ dl medium dry sherry 1 pot vleesfond (380 ml) 100 g Coburger rauw... bekijk recept »
800 g aardappels (panklaar) 150 g belegen Leidse kaas (stukje) 40 g boter 40 g bloem 400 ml melk 750 g zuurkool (uitgelekt) 12 plakken schouderham (ca. 250 g)1. Oven voorverwarmen op 225 °C. Aardappels in vieren snijde... bekijk recept »
1 ui 30 g boter 500 g wijnzuurkool (ongekookt) 100 ml kippenbouillon (van tablet) 1 tl karwijzaad 1 blik Frankfurters 4 kaiserbroodjes 2 el mosterd1. Snipper de ui. Verhit in de pan boter en fruit zachtjes de ui 2-3 min. Schep... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 1 boerenrookworst (250 g) 2 tenen knoflook 5 el olijfolie 400 g tomatenblokjes (blik) 500 g zuurkool naturel (zak) 1 tl gemalen cayennepeper1. Schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 m... bekijk recept »
800 g aardappelen (iets kruimig) 1 knolselderij (geschild) 1 zak gekookte wijnzuurkool ((500 g), uitgelekt) 1 bekertje zure room (125 ml) 50 g boter 1 el karwijzaad 1 pakje Zeeuws spek (144 g) 1 blik Frankfurter... bekijk recept »
2 appels 500 g zuurkool 8 korrels peper 1 laurierblaadje 2 el vloeibare margarineAppels schillen en klokhuis verwijderen. 1 Appel in plakken snijden. Andere appel in grove stukken snijden. Zuurkool met stukken appel, peperkorrels, laurierblaadje en ... bekijk recept »
500 g kruimige aardappelen 2 el olijfolie extra vierge 125 ml crème fraîche 250 g gekookte wijnzuurkool (pak) 1 tl nootmuskaat1. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook in ca. 15 min. gaar. Giet af, stamp fijn en roer met de olie e... bekijk recept »
6 plakjes bladerdeeg 500 g zuurkool (zak) 500 ml appelsap 300 g rundergehakt 1 ui 1 el kerriepoeder 2 friszure appels 3 eieren 125 ml slagroom (beker)1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdee... bekijk recept »