155 recepten met anijs
750 ml bloem 65 ml suiker 1 pakje gist (is 1 el gedroogde gist korrels) 1 tl zout 170 ml lauwwarme melk ongeveer 45 graden 2 el boter- zacht gemaakt 7 eieren 125 ml gekonfijte vruchtjes-fijn gehakt 65 ml geblancheerde amandelen fijn gehakt 1/2 tl ani... bekijk recept »
750 ml bloem 65 ml suiker 1 pakje gist (is 1 el gedroogde gist korrels) 1 tl zout 170 ml lauwwarme melk ongeveer 45 graden 2 el boter- zacht gemaakt 7 eieren 125 ml gekonfijte vruchtjes-fijn gehakt 65 ml geblancheerde amandelen fijn gehakt 1/2 tl ani... bekijk recept »
225 gr bloem bloem om te bestuiven? tl bakpoeder1 zakje garneeramandelen (45 gr)4 anijsblokjes (De Ruyter)200 gr fijne tafelsuikersnufje zout110 gr koude boter boter om in te vetten3 eieren 1 eidooier100 gr roomkaas (Mon Chou)500 gr mascarpone500 gr ... bekijk recept »
100 gram Bloem - 10 Eieren - 500 gram Boter - 250 gram Basterdsuiker - 10 theelepels Kaneel5 theelepels fijne Anijs - 3 theelepels Nootmuskaat - 3 theelepels Kruidnagelgruis3 theelepels gemalen Cardamon - 2 eetlepels Room - zaadjes geschrapt uit 1 st... bekijk recept »
1/2 soepkip 2 uien 2 preien 1 kleine selderijknol 4 wortelen 1 1/2 liter water Peper Zout Tijm Laurier 250 gr visgraten (van tong en tarbot) 1/2 liter droge witte wijn 250 gr kikkerbillen 100 gr tomatenpuree 150 gr rundergehakt 4 eiwitten 1/2 dl Past... bekijk recept »
60 gr sesamzaad 1/2 theelepel korianderzaad 1 1/2 theelepel anijszaad 6 zwarte peperkorrels 2 kruidnagels 50 gr blanke amandelen 50 gr ongebrande pinda's 70 gr boter 4 Spaanse pepers zonder zaad in ringetjes 4 ontvelde tomaten zonder zaad in blokjes ... bekijk recept »
4 kipfilets3 tomaten2 groene paprika's2 el rozijnen75 g pure chocolade50 g amandelen0.25 tl kaneel0.5 tl anijspoeder500 ml kippenbouillon2 el zonnebloemolie1 teentje knoflook1 mespuntje kruidnagelpoeder4 rode chilipeperspeperzout1. Spoel de chilipepe... bekijk recept »
1 vel bladerdeeg600 g peren (op sap, uit blik)2 stukjes steranijs1 ei5 el ongezouten boter4 el gembersirooplimoensap2 kl vijfkruidenpoeder1. Pers het sap van 1 limoen. Klop het ei los. Verwarm de oven voor op 220° C. 2. Warm het limoensap&n... bekijk recept »
500 g speklappen zonder zwoerd 2 cm. gemberwortel fijn hehakt 1 lente-uitjefijngehakt 1 e uitgeperste knoflook 1/2 t zout 30 ml sojasaus 1 hele ster-anijs 1 e droge sherry 1 e suiker 1 t rode wijnazijn 15 ml hete peperolie maizena hete peperolie kunt... bekijk recept »
250 gr boter 200 gr witte basterdsuiker 7 eidooiers 75 gr bloem 25 gr maizena 1 tl zout 10 tl kaneel 7 eiwitten 3 tl gemalen anijs 3 tl nootmuskaat 3 t kruidnagelpoeder 4 tl kardemompoeder 1/2 tl vanillemerg 50 gr boter Bereidingswijze Vet een vorm ... bekijk recept »