155 recepten met anijs
1. Verwarm 1 liter melk met 4 eetlepels gestampte muisjes (broodbeleg) en een snuf zout op een lage stand. Klop zodra de melk begint te koken 100 gram grof gehakte witte chocolade erdoor. Neem van de warmtebron en schenk in grote glazen. Leg marshmal... bekijk recept »
1 venkelknol(ca. 300g)2 sjalotjes2 teentjes knoflook2 kippenbouillonblokjes50g boter1 pak risottorijst(400g)5dl droge witte Huiswijn3 eetlepels anijslikeur(slijter)50g geraspte parmezaanse kaas. Was en halveer de venkel. Verwijder de kern en snij de ... bekijk recept »
500 gr. gedroogde appeltjes1/4 fles droge witte wijnstukje citroenschil1 theel. anijszaadstukje pijpkaneel2 volle eetl. rietsuiker1 eetl. arrowroot. Voorbereiding Week de appeltjes een nacht in de witte wijn. Bereidingswijze Breng ze de volgende dag ... bekijk recept »
Ongeveer 1 kilo bloem, 50 gram bakkersgist, 1 glas lauwe melk, 1 glas kristalsuiker, 1/2 glas zonnebloemolie, 1/2 glas gesmolten boter, 1 groot glas sesamzaad, 40 gram anijszaad, 1 scheut oranjebloesemwater of rozenwater, 1 mespunt zout. Bak het deeg... bekijk recept »
1 kilogram meel 1 kleine glas lauwe melk 1 gemiddeld glas suiker ? glas olie ? glas gesmolten boter 50 gram bakkersgist 1 groot glas sesamzaadjes 40 gram anijs een beetje oranjebloesemwater 1 snufje zout 1 eierdooier beetje sesamzaadjes In de melk d... bekijk recept »
1 dl Slagroom8 el gestampte muisjes8 dl volle melk100 g pure chocolade2 dl Sambuca Klop de slagroom stijf en breng op smaak met de gestampte muisjes. Verwarm de melk, los de chocolaerin op en klop het schuimig. Schenk de hete chocolademelk in glazen,... bekijk recept »
1 hele zeebaars (1,2 kg) 4 koffielepels olijfolie 2 koffielepels pastis 2 bosjes venkelblaadjes 1 eetlepel anijszaadjes 1 citroen zout en witte peper Meng de olie en de pastis in een kom. Was en droog de vis (verwijder eerst de ingewanden). Smeer de ... bekijk recept »
1 liter volle melk 150 gram dessertrijst 1 zakje vanillesuiker stukje citroenschil 1 1/2 anijsblokje 3-4 eetlepels suiker 2 zachtzure appels 30 gram boter 1 theelepel kaneel Breng de melk met de rijst, de vanillesuiker, de citroenschil en de anijsblo... bekijk recept »
Ca500 g varkenshaas zout vier-seizoenen-peper ca1 1/2 eetlepel pernod 1 perssinaasappels 25 g boter of margarine 1 eetlepel sojasaus 2 eetlepels zoete chili loempiasaus 12 cocktailprikkers Varkenshaas in lengte in 12 dunne plakjes snijden. Bestrooien... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 kleine rode paprika 1 venkelknol 1 kleine raap 2 witte uien 1 tak selderij 1 courgette 1 wortel 250 gram biefstuk 1 eetlepel olijfolie 1 mespunt piment d'Espelette (Baskische chilipeper) 1 mespunt kaneelpoeder 1 koffielepel anijsza... bekijk recept »