Recepten met anijs

155 recepten met anijs

Anijs

Anijs Anijszaadjes hebben een warme, zoethoutachtige smaak. De smaak en geur hebben iets weg van drop. Afhankelijk van de herkomst varieert de bitterheid.

Rundvlees en groenten met een toets van anijs

Voor 2 personen: 1 kleine rode paprika 1 venkelknol 1 kleine raap 2 witte uien 1 tak selderij 1 courgette 1 wortel 250 gram biefstuk 1 eetlepel olijfolie 1 mespunt piment d'Espelette (Baskische chilipeper) 1 mespunt kaneelpoeder 1 koffielepel anijsza... bekijk recept »

Vruchtensalade met aalbessen en anijs

200 gr Diepgevroren aalbessen 1 el Poedersuiker of zoetstof 1 Steranijs 4 Peren Verse muntMix de aalbessen, filter het sap, voeg de suiker en de steranijs toe en laat 10 minuten trekken. Snij de geschilde peren in schijven. Giet het sap over het frui... bekijk recept »

Gestoofde sardines met anijs

Voor 4 personen: 20 kleine sardines 1 steranijs 1 glas witte wijn 1 takje tijm 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 4 venkelknollen 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel pastis (Pernod, Ricard, ...) 1 citroenLaat de sardines in de winkel schoonmaken (kop, ingew... bekijk recept »

Anijs-oublies

60 gram boter 60 gram gestampte muisjes 2 eiwitten zout 60 gram bloem bakpapier dik stuk plastic deegrollerVerwarm de oven voor op 220ºC (hetelucht 200ºC). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer in een kom de boter met de gestampte muisjes zacht en... bekijk recept »

GEFRITUURDE APPEL

3 blokjes anijs5 eetlepels bloem3 eieren1 eetlepel zonnebloemoliezoutfrituurvet of -olieca 1 dl licht bier500 g appels (Goudrenetten)poedersuiker Maak de blokjes anijs fijn. Zeef de bloem en meng deze met de anijs, 1 ei, zonnebloemolie en wat zout. V... bekijk recept »

DUITSE ANIJSKOOLSALADE

1 groene kool panklaar - 2 uien in halve ringen - 1 vol t mosterdpoeder - 200g suiker - 200ml olie - 1+1/2 steranijs Bereidingswijze -meng uien door kool -strooi suiker over kool(niet doormengen) -kook azijnmosterdolie en anijs voor 10 min zamen -ver... bekijk recept »

Venkel-Geitenkaas-Honing- Pecannotenschotel

1 flinke venkelknolof 2/3 kleinere - rond stuk chevre (zachte geitenkaas) van ca. 3 cm dik - handje gebrande (ongezouten) pecannoten - 1 a 2 tl vloeibare honing - versgemalen zwarte peper - evt. 1/2 tl gemalen anijs - 2 el geraspte grana padano - (ol... bekijk recept »

Pepernoten

150 ml.water 320 gr.stroop 80 gr.witte basterd suiker 80 gr.bruine basterd suiker 400 gr.roggebloem 240 gr.zeeuwsbloem 40 gr.honingzoet 4 gr.gemalen anijs 4 gr.speculaaskruiden 4 gr.bakpoeder slaolie Voorbereiding Doe het water ,stroop,wittebasterd e... bekijk recept »

Taaitaaipop

150 g stroop 250 g honing 10 g gemalen anijs 2 ? dl water 500 g roggemeel 250 g zelfrijzend bakmeel 5 g zout 20 g speculaaskruiden 2 dl karnemelk 50 g poedersuiker Bereidingswijze Breng stroophoning en anijs aan de kook. Kook het water en giet bij de... bekijk recept »

Venkelroomsoep met gerookte heilbot

Voor 4 personen: 2 uien 1 knolvenkel 1 steranijs boter 1,5 dl droge witte wijn 1,5 liter visfumet kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier) 2 dl room 300 g gerookte heilbot in stukken peper en zoutBak ui en venkel met anijs op laag vuur in bo... bekijk recept »

Pagina 4 van 16