Recepten met anijs

155 recepten met anijs

Anijs

Anijs Anijszaadjes hebben een warme, zoethoutachtige smaak. De smaak en geur hebben iets weg van drop. Afhankelijk van de herkomst varieert de bitterheid.

Roggebrood in de braadzak

500 g grofgemalen rogge 350 g roggemeel 120 g zuurdeeg 1 zakje droge gist (7 g) 1 liter lauw water 850 g roggemeel 1 eetlepel zout 1 1/2 theelepel rietsuikersiroop of honing 3/4 theelepel van elk: geplette anijs, venkelzaad; en korianderzaad 6 eetlep... bekijk recept »

Roggebrood in de braadzak

500 g grofgemalen rogge 350 g roggemeel 120 g zuurdeeg 1 zakje droge gist (7 g) 1 liter lauw water 850 g roggemeel 1 eetlepel zout 1 1/2 theelepel rietsuikersiroop of honing 3/4 theelepel van elk: geplette anijs, venkelzaad; en korianderzaad 6 eetlep... bekijk recept »

Echte pepernoten (taaitaai noten)

250 gr vloeibare honing 1 ei 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden 1 theelepel gemalen anijszaad zout 250 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd In een kom de honing, het ei, de speculaaskruiden, anijs en zout mengen. Het bakmeel erdoor roeren. Het de... bekijk recept »

Taaitaainoten (de èchte pepernoten)

250 gr vloeibare honing 1 ei 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden 1 theelepel gemalen anijszaad zout 250 gr gezeefd zelfrijzend bakmeel een ingevette bakplaat Vermeng de honing, het ei, de speculaaskruiden, de anijs en het zout in een kom en roer het... bekijk recept »

Taaitaainoten (de èchte pepernoten)

250 gr vloeibare honing 1 ei 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden 1 theelepel gemalen anijszaad Zout 250 gr gezeefd zelfrijzend bakmeel Een ingevette bakplaat Vermeng de honing, het ei, de speculaaskruiden, de anijs en het zout in een kom en roer he... bekijk recept »

Taaitaai 1

250 gr bloem 100 gr honing 1 eetlepel schenkstroop 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel bakpoeder 3 theelepels kaneelpoeder 1 theelepel anijs 1 theelepel nootmuskaat 1 theelepel kruidnagelpoeder Verwarm de honing zacht en roer de stroop erdoor Zeef de b... bekijk recept »

Meghli

1 kopje rijst 5 kopjes koud water 1,25 kopje suiker 0,5 theelepel gemalen anijszaad 0,5 theelepel gemalen venkelzaad 0,5 theelepel gemalen karwijzaad 2 theelepels kaneelpoeder gemalen kokos of geschaafde amandelen (voor garneringoptioneel) Hulpmiddel... bekijk recept »

Kruiden

Basilicum Anijs-Horapha Basileus is het Griekse woord voor koning. Dit plantengeslacht kan dan ook de koning onder de kruiden worden genoemdvanwege de vele soorten met allerlei verschillende aroma's. Een bron van inspiratie voor de keuken. Horapha is... bekijk recept »

Anisbrotli

250 gr. lemairemeel evt. 1/2 theel. zuiveringszout 2 eieren (100 gr. zonder schil gewogen 1/2 theel. anijszaad 210 gr. ongeraffineerde rietsuikerfijn Bereidingswijze Vermeng het meel met het ziuveringszout en zeef het. Maak er een kuil in. Klop de ei... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Peeperneuten

Voor 2 bakplaten: 250 g roggebloem 125 g tarwebloem (patent bloem) 2 afgetreken eetlepels koekkruiden snufje zout 150 g vloeibare honing 100 g rietsuikermelasse 1/2 Dl water 1 afgestreken eetlepel gemalen anijszaad 4 afgestreken theelepels w... bekijk recept »

Pagina 8 van 16