Recepten met anijs

155 recepten met anijs

Anijs

Anijs Anijszaadjes hebben een warme, zoethoutachtige smaak. De smaak en geur hebben iets weg van drop. Afhankelijk van de herkomst varieert de bitterheid.

Chinese Soep

1 liter bouillon 100 gram champignons 100 gram varkensgehakt 1 eetlepel maizena 1 eetlepel sojasaus 1 eetlepel sherry 1 teentje knoflookgeperst 1 eiwit mespunt anijspoeder of gestampt anijszaad zout peper Maak het gehakt aan met de maizena, het losge... bekijk recept »

Taaitaai-noten

250 gr vloeibare honing1 ei1 eetlepel speculaas- of koekkruiden1 theelepel gemalen anijszaadzout250 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd). In een kom de honing, het ei, de speculaas kruiden, anijs en zout mengen. Het bakmeel erdoor roeren. Het deeg afge... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Taaitaai-Pepernoten

1 ei1 eetl. speculaaskruiden1 thl. gemalen anijszaadzout250 gr. zelfrijzendbakmeel250 gr. vloeibare honing. Doe de honing in een kom, met het ei en de kruiden, anijs en een snufje zout. Zeef het bakmeel, meng alles goed door elkaar. Laat het deeg 1 u... bekijk recept »

Panggangan.

100 gram boter 100 gram bloem gezeefd 100 gram witte basterdsuiker 1 eetlepel anijszaad fijngestampt 3 eieren klontje boter. Klop in een kom de boter zacht en schuimig. Klop er de suiker door tot een romig mengsel is ontstaan. Klop er achtereenvol... bekijk recept »

Romeinse Maanzaadbol

200 gr. spelt (of wit tarwemeel)50 gr. volkoren meel1 tl dunne honing (als je van zoet houdt iets meer)1 el olijfolie1/2 pakje gedroogde gistkorrels2 dl lauw bronwater of lauwe melk en verder zoveel bronwater als nodig is om een soep deeg te kendenma... bekijk recept »

Libanon: Rijstepudding (moegli)

1 el fijngestampte of tot poeder gemalen rijst1/4 l water1.1/2 el bruine suiker1 tl gemalen karwij1 tl gemalen anijs1 tl gemalen kaneelVoor de garnering:amandelenwalnotenpijnboompittenpistachesgeraspte kokos Hulpmiddelen Snelkookpan Hulpmiddelen - S... bekijk recept »

Murgh Masala

4 kipfiletsontveld, sap van 1 citroen, 1112 theelepel zout, 2 theelepels versgemalen zwarte peper1 middelgrote uigepeld 2 tenen knoflookgepeld 5 cm verse gemberwortelgeschild 31/2 dl yoghurt Masala: 75 gr ghee ,I middelgrote uigesnipperd4 tenen knofl... bekijk recept »

HOLLANDSE ONTBIJTKOEKEN

Basisrecept: 125 g Bloem 125 g Volkorenmeel 200 g Bruine Basterdsuiker 2 Theelepels Koekkruiden 2 Theelepels Bakpoeder 1? dl melkMet gember en appel: Een ? theelepel koekkruiden vervangen door gemberpoeder. Door het deeg 50 g bakgember en 1 appel in ... bekijk recept »

Sinterklaas: Taai Taai

250 gr bloem 100 gr honing 1 eetlepel schenkstroop 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel bakpoeder 3 theelepels kaneel 1 theelepel anijs 1 theelepel nootmuskaat 1 theelepel kruidnagelpoeder Bereidingswijze De honing zacht verwarmen en de stroop erdoor roe... bekijk recept »

Gelukkoekjes

Voor ongeveer 9 koekjes: 125 gram meel 40 gram bruine suiker 1 vierde theelepel gemalen anijs een half mespuntje gemalen kruidnagelen een half mespuntje zout 1 groot ei 1 eetlepel olie een halva liter olie om te frituren Strooi wat meel op een vlak ... bekijk recept »

Pagina 10 van 16